Στον αέρα η προγραμματική του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με την περιφέρεια
Παγωμένος βρίσκεται επί ένα μήνα περίπου ο τοπικός πόρος και οι δράσεις που είχαν προγραμματιστεί από διάφορους φορείς μέσω αυτού .Το πάγωμα προήλθε όπως διαδίδει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της διερεύνησης της μεγάλης υπόθεσης που λέγεται παιδόπολη Αγία Όλγα στην Φλώρινα.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν προβαίνει σε πληρωμές αναμένοντας να ξεδιαλύνει ο ορισμένος νομικός σύμβουλος τα της διαχείρισης του πόρου. Και συγκεκριμένα να γνωμοδοτήσει για το ποιος μπορεί να είναι φορέας υλοποίησης των έργων του . Η αλήθεια είναι ότι η υπουργική απόφαση δεν ξεκαθαρίζει το ποιος μπορεί να υλοποιεί τα έργα κι ως εκ τούτου οι όποιες απαντήσεις δοθούν χαρακτηρίζονται ως ερμηνείες κρίσιμων διατάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» θα δοθούν ως την Πέμπτη οι απαντήσεις για να παρουσιαστούν και στο περιφερειακό συμβούλιο. Όποιες κι αν είναι αυτές δεν μπορεί να σταματούν οι πληρωμές από την περιφέρεια με την πρόφαση του ξεδιαλύματος της υπόθεσης της Αγίας Όλγας.
Ούτε να σταματήσει ο έλεγχος από πλευράς αντιπολίτευσης των έργων και ημερών του Θόδωρου Καρυπίδη μπλέκοντας τις πληρωμές του τοπικού πόρου με μια επερώτηση της αντιπολίτευσης. Στο τέλος θα ζητηθεί έμμεσα και να μην προχωρήσει η μηνυτήρια αναφορά στα δικαστήρια Κοζάνης της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, επειδή τρεναρίστηκε ο πόρος.
Ούτε στέκει να μην προχωράει μια τετραμερής προγραμματική σύμβαση όπως αυτή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με το Υπουργείο Πολιτισμού , το δήμο και την περιφέρεια λόγω μιας επερώτησης. Είναι αλήθεια ότι η περιφέρεια αδυνατεί να πληρώσει το ΔΗΠΕΘΕ όχι για τεχνικούς λόγους, όπως συνέβη πέρυσι. Διαδίδεται ότι και σε αυτή την περίπτωση το πάγωμα έχει να κάνει με τον τοπικό πόρο, αλλά μαθαίνουμε ότι κι ο επίτροπος δεν προχωράει στην πληρωμή των 62.500 ευρώ. Αυτές οι συμβάσεις είναι ξεκάθαρες και δεν έχουν ανάγκη την όποια εποπτεία ,όπως η τρανταχτή περίπτωση της Αγία Όλγας, η οποία ευθύνεται όπως επιθυμεί η περιφέρεια για την διακοπή όλων των πληρωμών. Καιρός να δοθούν σοβαρές απαντήσεις σε φορείς και επιχειρηματίες για το σταμάτημα των πληρωμών …Και στο κάτω-κάτω είναι αδιάφορο το ποιος, να βρεθεί μία λύση από τον κατεξοχήν αρμόδιο που δεν είναι άλλος από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ι.Π.