Η Φωτεινή Ζιάρα, αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Βοΐου μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος για τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων που ετοιμάζεται στον Πεντάλοφο για 40 άτομα. Ακόμα δεν υπάρχει πληροφόρηση ούτε για τον αριθμό ούτε για την εθνικότητα των ασυνόδευτων που θα έρθουν με το δήμο να ζητά από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κορίτσια.
«Το αίτημά μας είναι να λειτουργήσει μόνο με κορίτσια και αναμένουμε τη διαθεσιμότητα για να δούμε τι ηλικίες είναι τα παιδιά, κάτι που είναι θέμα ωρών και ημερών. Θα μείνουν για έναν χρόνο με δυνατότητα ανανέωσης» είπε.

Για το προσωπικό

«’Έχει γίνει η επιλογή προσωπικού με κριτήρια ΑΣΕΠ και σε λίγες μέρες θα υπογραφούν οι συμβάσεις» ανέφερε η κα Ζιάρα μιλώντας για την αρτιότητα των εγκαταστάσεων της μαθητικής εστίας και την θέρμανση του κτιρίου παρά το ψύχος που επικρατεί. Από τα άτομα που έχουν επιλεγεί μόνο 2 είναι από τον Πεντάλοφο με την εντοπιότητα να μην ισχύει ώστε να δώσει και περισσότερα μόρια στους ντόπιους.

Το προσωπικό είναι 3 από Νεάπολη , 1 από Πελεκάνο,3 από Εράτυρα, 1 από Γαλατινή, 7 από Σιάτιστα , 7 από Κοζάνη, 1 από Καστοριά ,1 από Άργος Ορεστικό,1 από Γρεβενά, 1 από Γέρμα , 6 από Θεσσαλονίκη , 1 από την Τρίπολη και 1 από την Σάμο και 2 μόνο από τον Πεντάλοφο.

Μέρος του προσωπικού θα μείνει στον Πεντάλοφο κι ήδη οι πρόεδροι των κοινοτήτων Πενταλόφου και Βυθού αναζητούν οικίες. Εκκρεμεί μόνο η άδεια λειτουργίας με την έκδοση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας, το οποίο θα δοθεί άμεσα.

Τα αερόστατα της Καθαρής Δευτέρας

Ξεκίνησαν οι κατασκευές για τα αερόστατα της Καθαρής Δευτέρας. «Είναι ένα έθιμο, μοναδικό στη Δυτική Μακεδονία», ανέφερε η κα Ζιάρα μιλώντας για μια ακόμα μεγάλη εκδήλωση. Οι κατασκευές γίνονται από το σύλλογο και τις οικογένειες με ένα ωραίο θέαμα στον ουρανό να βλέπεις περίπου 100 αερόστατα συγχρόνως να πετούν.

Τέλος ανέφερε ότι θα ασχοληθεί εκ νέου με τα κοινά και σύντομα θα επιλέξει με ποιο τρόπο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων θα λειτουργήσει στην μαθητική εστία Πενταλόφου

Πρόσληψη 39 ατόμων για τη “Λειτουργία νέας δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στον οικισμό Πεντάλοφο”

40 κορίτσια- ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη μαθητική εστία Πενταλόφου -39 προσλήψεις προσωπικού