ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ – ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ

Ξεκίνησε, δειλά – δειλά, η κίνηση στα κρεοπωλεία της Κοζάνης, για το Πασχαλινό τραπέζι, ενώ αρκετοί καταναλωτές έχουν σπεύσει ήδη στον κρεοπώλη τους, είτε για να παραγγείλουν τα αμνοερίφια για το Πάσχα, είτε για να αγοράσουν τα συνοδευτικά κρέατα των ημερών, για τη σούβλα και όχι μόνο!

Μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Κοζάνης Θωμάς Γκιάτας, τόνισε πως ακόμη στα σφαγεία δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σφαγές των ημερών, που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθούν μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη. “Περιμένουμε να έρθουν τα αμνοερίφια , εντωμεταξύ ο κόσμος κάνει ήδη τις παραγγελίες του και ρωτάει, για τα απαραίτητα κρέατα που θα χρειαστεί . Μέχρι αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, θα έχουν ολοκληρωθεί οι σφαγές και μέχρι την μεγάλη Πέμπτη ο κόσμος θα έχει ολοκληρώσει τις παραγγελίες του. Τα κρέατα θα περάσουν να τα πάρουν από το Μεγάλο Σάββατο”, τονίζει ο κ. Γκιάτας .

Σε ό,τι αφορά την κίνηση στην Πασχαλινική αγορά, ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Κοζάνης εμφανίζεται αισιόδοξος, λέγοντας πως σιγά – σιγά ξεκίνησε και παρόλο που είναι λίγο νωρίς ακόμη, φαίνονται τα πρώτα σημάδια για τη φετινή κίνηση, ότι θα είναι καλά και φέτος. “Είμαστε αισιόδοξοι, ελπίζουμε, για να είμαστε συγκρατημένοι, να είμαστε έστω στα περυσινά επίπεδα”, τόνισε ο κ. Γκιάτας. Σε ό,τι αφορά τις  τιμές, ο ίδιος απάντησε πως είναι σχεδόν στα περσινά επίπεδα. Ενδεικτικά, το αρνάκι πωλείται στα 8.30 ευρώ και το κατσικάκι στα 8.80 ευρώ.

Εκτός από το αρνί και το κατσίκι, που είναι πρωταγωνιστές στο πασχαλινό τραπέζι, η Κοζάνη το Πάσχα …ψηφίζει τσιτσιλάτο, ένα  παραδοσιακό έδεσμα με αρνίσια συκωταριά, που φτιάχνουν μετά από παραγγελίες ακόμη κάποια κρεοπωλεία, αλλά και άλλα παραδοσιακά εδέσματα, όπως μπομπάρια, αλλά και κεμπάπ χοιρινό, όπως και κρέατα για τη σχάρα και τη σούβλα, αν ο καιρός ευνοήσει!

Τέλος, ερωτηθείς για το τι θα πρέπει να προσέχει περισσότερο ο καταναλωτής για την πασχαλινή περίοδο, ο κ. Γκιάτας, απάντησε πως ο κόσμος θα πρέπει να εμπιστεύεται το παραδοσιακό, ντόπιο , κρεοπωλείο, αντί για τα μεγάλα σουπερ μάρκετ που πωλούν κρέατα αμφιβόλου ποιότητας. “Να έχει εμπιστοσύνη στο παραδοσιακό κρεοπωλείο , να εμπιστεύεται τον κρεοπώλη και να μην έχει ως μοναδικό κριτήριο την τιμή. Ότι δίνεις παίρνεις, ο κόσμος να το έχει στο νου του αυτό και επίσης να ξέρει ότι η Κοζάνη έχει καλά, ντόπια κρέατα”, κατέληξε.

Β.Σ.