ΔΙΕΚ Κοζάνης/π.ΕΡΑΤΥΡΑΣ “Τμήμα γαλακτοκομίας-τυροκομικής”

Ξεκίνησαν τα μαθήματα στις άριστες σύγχρονες εγκαταστάσεις του π. Λυκείου ΕΡΑΤΥΡΑΣ, στους πρόποδες του Σινιάτσικου όπου η κτηνοτροφία πρωταγωνιστεί αιώνες σε ποιότητα προιόντων, με πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών.

Είναι από τις πιο μεγάλες ευκαιρίες για όλους από το Βόϊο και από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας να καταρτισθούν και να αποκτήσουν πτυχίο ΔΙΕΚ πολύ χρήσιμο με τα νέα δεδομένα στην Εκπαίδευση και την Επαγγελματική αποκατάσταση τους.

Η ΕΡΑΤΥΡΑ στο κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, με άριστες υποδομές, Εκπαιδευτική παρακαταθήκη και Ιστορική διαδρομή 300 χρόνων στην Παιδεία, θα αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο τους σπουδαστές που ήδη ξεκίνησαν μαθήματα και ήδη εκφράζονται με τα καλύτερα για την οργάνωση, τις υποδομές και την φιλοξενία.

Η επιλογή να λειτουργήσουν τμήματα Δημόσιου ΙΕΚ και σε κομβικά σημεία Κωμοπόλεων της Περιφέρειας θα δικαιώσει πλήρως τους εμπνευστές των επιλογών,γιατί πέραν των άλλων ενισχύουν πολύπλευρα την οικονομία και την ψυχολογία των κατοίκων περιοχών που αποτελούν οικιστικά αναχώματα και ελπίζουν σε μια περιφερειακή ολοκληρωμένη παρέμβαση Ανάπτυξης που θα κρατήσει νέους στην περιοχή και θα φέρει και άλλους από τα Αστικά κέντρα που ασφυκτιούν και υποφέρουν.

Πηγή fb: Νικόλαος Κατσαούνης