Είναι μια πολύ καλή πρόταση για τις ημέρες της νηστείας, και όχι μόνο, αφού προσδίδουν πολλή ενέργεια στον οργανισμό, χάρη στα θρεπτικά τους συστατικά.

20′ προετοιμασία
2 ώρες και 10′ αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30′

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1.100 γρ.

  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. μέλι (να είναι ρευστό)
  • 130 γρ. βρώμη
  • 50 γρ. αμύγδαλα λευκά, ανάλατα, ψιλοκομμένα + 25 γρ. για πασπάλισμα
  • 50 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα + 25 γρ. για πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε νηστίσιμες σοκολατένιες μπάρες, αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα για 10 λεπτά, να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ταχίνι με το μέλι, όχι όμως πολύ, γιατί θα σφίξει.
  4. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
  5. Ενσωματώνουμε με τον ίδιο τρόπο τη βρώμη.
  6. Και στη συνέχεια τα 50 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα 50 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια.
  7. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς (50 γρ.).
  9. Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.
  10. Όταν παρέλθει η πρώτη ώρα, βγάζουμε για λίγο το ταψί και κόβουμε το μείγμα σε μπάρες μεγέθους της αρεσκείας μας.
  11. Αμέσως μετά, το ξανακλείνουμε με μεμβράνη και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα.
  12. Αφού σταθεροποιηθούν οι μπάρες, τις τυλίγουμε μία-μία με μεμβράνη.
  13. Διατηρούμε, τις νηστίσιμες σοκολατένιες μπάρες, στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.

Γαστρονόμος