Η Ενεργειακή Κοινότητα Περιορισμένης Ευθύνης Μαυροδενδρίου Κοζάνης με νόμιμο εκπρόσωπο το Δημήτριο Κουϊμτζίδη επιχειρεί στην περιοχή του Μαυροδενδρίου. Έχει υπαχθεί σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις για εγκατάσταση δεκάδων φωτοβολταϊκών πάρκων στο Μαυροδένδρι, , τα περισσότερα λίγο κάτω του 1MW το καθένα. Συγκεκριμένα έχει υπαχθεί σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις για Φ/Β σταθμούς 999, 69 kW , 5 των 998,78 kW , 999, 90 kW 988,00 kW , 836,61 kW , 499, 61 kW. 803, 70 kW, 499, 99 kW, 991, 45 kW , 999.75 kW ,999, 69 kW, 3 των 499, 95 kW στο Μαυροδέντρι .Στην Ενεργειακή αυτή Κοινότητα συμμετέχει και η Ελπίδα Κουϊμτζίδου μετά της οικογενείας της με 20 συνεταιριστικές μερίδες.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η μέχρι στιγμής αρνητική στάση της αντιδημάρχου πολιτισμού σε οποιαδήποτε επιχειρηματική δράση άλλων εταιρειών στο Μαυροδένδρι. Στις 18 Ιανουαρίου 2021 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε και εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης την εκμίσθωση έκτασης 62 και 48 στρεμμάτων στην κοινότητα Μαυροδενδρίου για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου μετά από αίτηση της ΓΑΙΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. με γενικό διευθυντή τον κ. Χρήστο Πετρόχειλο .Η Ελπίδα Κουϊμτζίδου, μέλος της Επιτροπής πήρε μέρος στην ψηφοφορία και ήταν αρνητική καθώς η γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου είναι αρνητική .Και στις υπόλοιπες συνεδριάσεις της επιτροπής συμμετείχε πάλι με το ίδιο αιτιολογικό. Και στην αίτηση της «SMART ENERGY SOLUTIONS ΜΙΚΕ», για έγκριση ή μη εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης 233.270 τ.μ, της εταιρείας «SOLAR POWER ΜΙΚΕ», για έκταση 12.391τ.μ, της εταιρείας «ΕΡΜΗΣ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΙΚΕ» για έκταση 87.745τ.μ. . αντίστοιχα επειδή το τοπικό συμβούλιο είναι αρνητικό.

Το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης στις 15 Φεβρουαρίου 2021,στο οποίο συμμετείχε και η Ελπίδα Κουϊμτζίδου μετά από απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ενέκρινε τη δημοπρασία 233 στρεμμάτων από τη SMART ENERGY SOLUTIONS MIKE με διαχειριστή τον Παναγιώτη Πετρόχελο, 55 στρεμμάτων της ΓΑΙΟΑΝΑΟΤΥΞΗ Α.Ε. , 57 και 87 στρεμμάτων της «ΕΡΜΗΣ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και 12 στρεμμάτων της SOLAR POWER ΜΙΚ..Η κα Ελπίδα Κουϊμτζίδου ήταν πάλι αρνητική.

Στις 15 Οκτωβρίου 2019 συστάθηκε η Ενεργειακή Κοινότητα Περιορισμένης Ευθύνης Μαυροδενδρίου Κοζάνης με προσωρινή διοίκηση τους Kουϊμτζίδη Δημήτριο του Αναστασίου, . Ανδρονικίδη Αναστάσιο του Χρήστου και Καζαντζίδου Μαρία του Σταύρου . Στις 20 Δεκεμβρίου 2020 καταχωρήθηκαν μετά από τη Γενική Συνέλευση και οι συνεταιριστικές μερίδες εκ των οποίων 20 ανήκουν στην οικογένεια της Ελπίδας Κουϊμτζίδου .Ακολουθεί η κατανομή :

1.Κουϊμτζίδης Δημήτριος του Αναστασίου, κάτοικος Κοζάνης,Αετοράχης 4, αναλαμβάνει δεκαέξι (16) συνεταιριστικές μερίδες:

2. Κουϊμτζίδης Αναστάσιος του Δημητρίου, κάτοικος Κοζάνης,Αετοράχης 4 αναλαμβάνει δεκαεννιά (19) συνεταιριστικές μερίδες.

3. Κουϊμτζίδης Χρήστος του Δημητρίου, κάτοικος Κοζάνης, Αετοράχης 4 , αναλαμβάνει δεκαεννιά (19) συνεταιριστικές μερίδες.

4. Κουϊμτζίδου Ελπίδα του Αναστασίου κάτοικος Κοζάνης, Δελφών 7, αναλαμβάνει επτά (7) συνεταιριστικές μερίδες.

5. Καζαντζίδης Θεοχάρης του Σταύρου, κάτοικος Κοζάνης, Δελφών 7, αναλαμβάνει επτά (7) συνεταιριστικές μερίδες.

6. Καζαντζίδου Μαρία του Σταύρου, κάτοικος Κοζάνης, Δελφών 7, αναλαμβάνει έξι (6) συνεταιριστικές μερίδες.

7. Ανδρονικίδης Χρήστος του Αλεξάνδρου, κάτοικος Κοζάνης, Στρατηλατών 2, αναλαμβάνει μία (1) συνεταιριστική μερίδα.

8. Ανδρονικίδης Αλέξανδρος του Χρήστου, κάτοικος Κοζάνης, Ι. Κακριδή 39, αναλαμβάνει οκτώ (8) συνεταιριστικές μερίδες.

9. Ανδρονικίδης Αναστάσιος του Χρήστου, κάτοικος Κοζάνης, Στρατηλατών 2 αναλαμβάνει εννιά (9) συνεταιριστικές μερίδες.

10. Κουϊμτζίδου Δέσποινα του Αναστασίου, κάτοικος Κοζάνης, Στρατηλατών 2 αναλαμβάνει μία (1) συνεταιριστική μερίδα.

11. Λάλου Βασιλική του Αθανασίου, κάτοικος Κοζάνης, , Ι. Κακριδή 39, αναλαμβάνει μία (1) συνεταιριστική μερίδα.

12. Ιωαννίδης Παύλος του Ελευθερίου, , αναλαμβάνει μία (1) συνεταιριστική μερίδα.

13. Ρεβενήσιος Απόστολος , αναλαμβάνει μία (1) συνεταιριστική μερίδα.

14. Θεοδωρίδου Ρουδάμα του Στυλιανού, αναλαμβάνει τρεις (3) συνεταιριστικές μερίδες.

15. Ιωαννίδης Ελευθέριος του Ξενοφώντος κάτοικος Μαυροδενδρίου Κοζάνης, αναλαμβάνει μία (1) συνεταιριστική μερίδα.

Το επιχειρείν πάνω από όλα…

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για φωτοβολταϊκά πάρκα στο Μαυροδένδρι συνεχίζεται – Καχυποψία για τα ανταποδοτικά στην δημοτική ενότητα

 

Μάνα Νερού και Μαυροδένδρι με κοινό παρονομαστή -Οι επιχειρηματικές συνεργασίες δίπλα στις εκμισθώσεις δημοτικών εκτάσεων….