Την παράταση του προγράμματος μέχρι 30 Σεπτεμβρίου του 2021 αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου για τη λειτουργία της Δομής ασυνόδευτων Ανήλικων του Πενταλόφου και την έγκριση παράτασης των συμβάσεων του υπάρχοντος προσωπικού.

«Η δομή του Πενταλόφου για να μακροημερεύσει πρέπει να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ. Σήμερα η δομή φιλοξενεί 23 άτομα με τον αριθμό να μεταβάλλεται αν και ο προβλεπόμενος αριθμός είναι για 40 άτομα. Τα χρήματα που φτάνουν στο δήμο εξαρτούνται από τον αριθμό των φιλοξενουμένων με την συνεχή τροφοδότηση της δομής να είναι το ζητούμενο και έναν ικανό αριθμό 32 ατόμων να είναι απαραίτητος» ανέφερε ο δήμαρχος.

Έχουν γίνει συναντήσεις με την Ειρήνη Αγαπηδάκη, Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με το δήμο να έχει κάνει επικοινωνίες και με το Χαμόγελο του Παιδιού για να πληρωθούν και οι υπόλοιπες θέσεις που δεν έχουν φτάσει ποτέ τον αριθμό των 40. Ο ανώτερος αριθμός φιλοξενία στης δομή είναι 52. «Υπάρχουν τρομερές δυσκολίες και επεισόδια με την κοινωνία να έχει αγκαλιάσει τα ασυνόδευτα κορίτσια» σημείωσε ακόμα ο δήμαρχος.

Ιωάννα Παπαδημητρίου