Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής σημείωσε ότι αναστέλλονται όλα τα μαθήματα και οι εξετάσεις οδήγησης.Παραμένουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις που παρέμεναν στην πρώτη φάση, τα πρατήρια καυσίμων, τα φαρμακεία, τα καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, τα συνεργεία οχημάτων και επισκευής ελαστικών, τα καταστήματα υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ΄ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και των υπηρεσιών πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών. Ανοιχτά παραμένον και τα καθαριστήρια και τα pet shop.

Απαγορεύεται η μετακίνηση επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών από και προς την Π.Ε. Κοζάνης σε άλλες . Όσοι κατοικούν στην Π.Ε.Κοζάνης και εργάζονται σε άλλες περιφερειακές ενότητες είτε μένουν σε άλλη περιφερειακή ενότητα και εργάζονται στην Π.Ε.Κοζάνη μπορούν να μετακινούνται οι μεν ιδιωτικοί υπάλληλοι με βεβαίωση εργοδότη και βεβαίωση από το σύστημα Εργάνη και οι δημόσιοι με βεβαίωση εργασίας τους τις ώρες εργασίας τους .Επιτρέπονται τα ταξίδια στο εξωτερικό για λόγους υγείας. Όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο τους με έγγραφο που αποδεικνύει τη μόνιμη κατοικία τους .Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις για να παραστεί κάποιους σε γάμους, βαφτίσια και μνημόσυνα από κατοίκους εκτός Π.Ε.Κοζάνης .Για επιπλέον θέματα θα υπάρχει η σχετική ανακοίνωση.

Απηύθυνε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων και κατά γράμμα τήρηση των μέτρων.Αύριο θα έλθει μαζί με τον κ.Παπαγεωργίου και κ. Πρεζεράκο για σύσκεψη στην περιοχή της Κοζάνης στην περιφέρεια.

Ιωάννα Παπαδημητρίου