Μόνο ο Γιώτης Βασιλειάδης διέθετε και κάρτα μέλους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

Θα βοηθήσουμε τον υπουργό να κατανοήσει ότι η απόφαση μας είναι αιτιολογημένη και αξιοκρατική

Συνεδρίασε την Τρίτη το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με θέμα εκτός ημερησίας την εκ νέου αποστολή αιτήματος στον υφυπουργό σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη για χορήγηση σύμφωνης γνώμης για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Ουσιαστικά πρόκειται μια διευκρινιστική απάντηση στην απόφαση που έλαβε ο υφυπουργός, όπως είπε ο πρόεδρος Νίκος Κέφαλος. Αυτή υπερψηφίστηκε με 8 ψήφους έναντι 1 όχι της Εύας Αραμπατζή.

Τα 44 βραβεία

Η απόφαση του υπουργού είναι αιτιολογημένη αφού η 124-2021 απόφαση του Δ.Σ. συμπεριέλαβε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και δεν υπήρχε η αιτιολογία της απόφασης, έλειπαν  διευκρινίσεις τόνισε ο κ. Κέφαλος. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία ήταν καθόλα έγκυρη και δεν ήταν προαπαιτούμενο ούτε η ιδιότητα μέλους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ημέρα εγγραφής το 1998 και θεώρηση το 2021) ούτε της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών(ημερομηνία εγγραφής 2020) που διαθέτει ο Γιώτης Βασιλειάδης και δεν τα διέθετε κανείς άλλος υποψήφιος. Πέρα από τα παραπάνω που πιστοποιούν την επαγγελματική του ιδιότητα  πέρα των πέντε ετών εδώ και 24 χρόνια εργάστηκε σε παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Βέροιας αλλά και  σε κινηματογραφικές ταινίες του Αγγελόπουλου και Βούλγαρη, όπως αναφέρονται στο βιογραφικό του. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα 44 βραβεία που απέσπασε σε θεατρικούς διαγωνισμούς. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Θεατροδρομίου και του Ονειροδράματος που πιστοποιούν την εμπειρία στη διοργάνωση παραστάσεων και τις διοικητικές του ικανότητες. Τα μέλη του Δ.Σ. προέβησαν σε ψηφοφορία ανεπηρέαστα, πρόσθεσε.

«Τόσο αναλυτική αιτιολόγηση δεν είχε κανείς για την πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή. Έχω διαβάσει άλλες αποφάσεις, με αυτή θα βοηθήσουμε τον υπουργό να κατανοήσει ότι η απόφαση μας είναι αιτιολογημένη και αξιοκρατική. Ο υπουργός θεώρησε ότι έγινε μια διαδικασία άρπα -κόλλα. Τώρα του στέλνουμε αναλυτικά τη διαδικασία. Δεν αναφέρεται η απόφαση σε παράνομη διαδικασία, αλλά μη επαρκώς αιτιολογημένη. Την προηγούμενη φορά δίναμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ούτε εξατομικευμένη κρίση, ούτε συγκριτική αξιολόγηση. Θεωρήσαμε ότι ήταν αρκετό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αλλά δεν ήταν για τον υπουργό. Δεν είμαστε εδώ για να δικάσουμε την απόφαση του υπουργού. Κάναμε το λάθος να μην στείλουμε ολοκληρωμένη την απόφαση, δεν γνώριζε ο υπουργός ότι εμείς κάναμε  συνεντεύξεις. Αν αποδεχτούμε αυτή την απόφαση είναι σαν να απορρίπτουμε τον εαυτό μας. Προσωπικά δεν μπορώ να το δεχθώ. Αν δεν την δεχθεί ο υπουργό θα ξαναγίνει προκήρυξη σε 25 μέρες. Έπαιξε ρόλο η αναστάτωση με τα δημοσιεύματα»

«Το τι διαβάζουμε στον τύπο δεν είναι αυτό που έρχεται στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης δεν έχει πρωτοκολληθεί καμία αντίρρηση για να δοθεί μια απάντηση, τόσο από το ΣΕΗ όσο και από την ΕΕΣ. Αυτά έχουν διαρρεύσει στον τύπο. Εγώ, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης έγγραφο που να λέει ότι δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός  και σκηνοθέτης ο Γιώτης Βασιλειάδης  δεν πήρα».

Πλαστά έγγραφα

Ή τα έγγραφα είναι πλαστά ή είναι μέλος τους είπε ο Παύλος Σαπαλίδης. Υπήρχαν κάποτε 81 άτομα που αντέδρασαν, τώρα είναι 14.

Έχει τρωθεί η αξιοπιστία του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ανέφερε ο Ζήσης Μάρας. Φτάσαμε Μάρτη από τα τέλη του έτους, να πιέσουμε να έχουμε το συντομότερο δυνατό την απάντηση, είναι κρίσιμο να μην χάσουμε χρόνο.

Η Εύα Αραμπατζή διερωτήθηκε αν ο υφυπουργός ζητά διευκρινήσεις και αν προβλέπεται αυτή η διαδικασία, αν είναι νόμιμη στο πλαίσιο αιτήματος μιας θεραπείας. Επίσης πρόσθεσε  ότι απαντάται με την εν λόγω επιστολή η εξατομικευμένη κρίση, αλλά όχι η  συγκριτική αξιολόγηση προσόντων και προτάσεων. Θα χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος τριών μηνών με μια νέα απάντηση από το υπουργείο σύμφωνα με τη γνώμη της. «Καλούμαστε να αποφασίσουμε για τη συγκριτική αξιολόγηση χωρίς να έχουμε τους φακέλους. Δεν ξέρω πόσο νόμιμο είναι αυτό το Δ.Σ. να πάρει μια απόφαση για το προηγούμενο».

Η απόφαση εκλογής με μυστική ψηφοφορία απαντά στη συγκριτική αξιολόγηση απάντησε ο κ. Κέφαλος. «Ίσως να βρίσκαμε  κάποιον που να είχε δέκα ταυτότητες  πέρα  από τις δυο και 150 βραβεία πέρα από τα 44 του Βασιλειάδη…»

Ιωάννα Παπαδημητρίου



Αυτή ειναι η επιστολή του Υπουργείου Πολιτισμού στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζανης για την απόρριψη της πρόσληψης του Γιώτη Βασιλειάδη

Όχι από το Υπουργείο Πολιτισμού στην πρόσληψη του Γιώτη Βασιλειάδη στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Στα χέρια του Νίκου Γιατρομανωλάκη ο φάκελος του Γιώτη Βασιλειάδη