Την Κυριακή 19 Μαρτίου το πρωί ο Stefan Cipa, συνέχιζε ανενόχλητος στην Κοζάνη και χωρίς κανένας να το πάρει είδηση την περιοδεία του στην Ελλάδα ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Αλβανίας στις 18 Ιουνίου 2017.Αυτή την φορά η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της Κοζάνης χωρίς φυσικά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα ούτε ο Δήμος Κοζάνης ούτε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γνώριζαν για την παρουσία του, ούτε καν το Εργατικό Κέντρο.

Κάποιος σύλλογος αλληλεγγύης μεταναστών της Βέροιας όπως μας αυτοπροσδιορίστηκε στο τηλέφωνο φάνηκε ως διοργανωτής για να δώσει το παρόν τελικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Στεφάν Τσίπα. Ο εντοπισμός των μεταναστών , η ηλεκτρονική εγγραφή τους σε όλη την Ευρώπη και κάποια πολιτικά θέματα αποτέλεσαν τους θεματικούς άξονες της εκδήλωσης με την εκπρόσωπο του συλλόγου να αναφέρει μάλιστα ότι ο ίδιος ο υφυπουργός πλήρωσε τα 50 ευρώ για την ενοικίαση του χώρου του Εργατικού Κέντρου.H πληρωμή έγινε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου με το όνομα του Stefan Cipa στην απόδειξη.

Ο διοργανωτής σύλλογος εδρεύει πράγματι στην Βέροια και ονομάζεται σύλλογος μεταναστών Νομού Ημαθίας «Αλληλεγγύη». Πίσω από αυτόν η αλβανική κυβέρνηση του Έντι Ράμα προπαγανδίζει το έργο της χωρίς να έχουμε γνώση των συναντήσεων μέσα στην χώρα μας. Άραγε πόσες τέτοιες προεκλογικές συναντήσεις έχουν γίνει πέρα από αυτή της Πάτρας, του Μεσολογγίου και της Κοζάνης;

Φωτογραφίες από αντίστοιχη εκδήλωση στην Πάτρα:

Φωτογραφίες Πάτρα: Stefan Çipa

Ι.Π