Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
60 ml ελαιόλαδο
200 γρ τραχανά ξυνο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκορδο ψιλοκομμένο
200 γρ μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
Θυμάρι
4 δαφνοφυλλα
100 ml μαυροδαφνη
10 στιμονες κρόκο Κοζάνης
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι.
Ζωμό κότας ή νερό
Τριμμένη φέτα

Εκτέλεση
Αλατοπιπερωνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστει.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κοτόπουλο.
Βάζουμε και το κρεμμύδι με τα μανιταρια και σωταρουμε για ενα λεπτό και αυτά.
Στο τέλος βάζουμε και τον πελτέ με το σκόρδο να καβουρδιστουν.
Σβήνουμε με μαυροδάφνη.
Μόλις εξατμιστούν τά υγρά προσθέτουμε νερό η ζωμό κότας να καλυφθούν σχεδόν τά μπούτια.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, προσθετουμε τα δαφνοφυλλα, τον κρόκο και βάζουμε καπάκι και μαγειρεύουμε για 1 ώρα…
Στο τέλος ελέγχουμε τα υγρά και προσθέτουμε τον τραχανά , τό θυμάρι, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να χηλωσει.
Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα…