Δέκα λεπτά θέλει η ντοματένια, αρωματισμένη με κουρκουμά και κρόκο Κοζάνης σάλτσα κι άλλα δέκα ο μπακαλιάρος. Ένα πολύ ωραίο φαγητό, νόστιμο, μυρωδάτο, που φτιάχνεται χωρίς κόπο.

20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά
Μερίδες: 4-5

  • 1 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου
  • 5 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κρόκος Κοζάνης
  • 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπακαλιάρο με κουρκουμά και κρόκο Κοζάνης, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα φιλέτα ψαριού.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, την ντομάτα, το σκόρδο, το κρασί, αλατοπίπερο και τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να σχηματιστεί μια σχετικά δεμένη σάλτσα.
  3. Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού, τον κρόκο Κοζάνης και τον μαϊντανό και σείουμε την κατσαρόλα ώστε τα φιλέτα ψαριού να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.

Πηγή: Γαστρονόμος