Λίγες μέρες πριν τη δίκη για τον αιολικό σταθμό «Αερορράχη-Αετός» του Αμυνταίου και τα σκαπτικά μπαίνουν και πάλι στο δάσος ανοίγοντας το δρόμο για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών .

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο διέλευσης των σκαπτικών μηχανημάτων διευκολύνοντας τις εργασίες. Εκεί τόσες μέρες το μπλόκο του Νυμφαίου αντιδρούσε στην κατασκευή του αιολικού σταθμού βάζοντας φρένο στην καταπάτηση της φύσης και της άγριας ζωής.

Συγκεκριμένα βρίσκονται :
-Δυο περιπολικά της ασφάλειας
-Δυο περιπολικά της τροχαίας
-Δυο περιπολικά του Α.Τ.
-Μια Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ)
-Δυο ειδικές ομάδες των οκτώ ατόμων μια των Κάτω Κλεινών και μια της Κρυσταλλοπηγής
-Μια ομάδα 4 ατόμων από τις Πρέσπες
-Μια διμοιρία υποστήριξης της Φλώρινας άνω των 15 ατόμων

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Φλώρινας έχουν εκδοθεί δυο άδειες σκαπτικών παρά την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου επί του αντιθέτου που αφήνει όμως παραθυράκι για την έκδοση αυτών εφόσον τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Την ίδια ώρα ο συγκεντρωμένος κόσμος δεν μπορεί να αντισταθεί και το καταστροφικό έργο έχει ήδη αρχίσει .Η λεηλασία των βουνών ξεκίνησε στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης. Το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής των εργασιών μέχρι τις 8 Ιουλίου μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση ς δείχνει μακρινό, αφού δυο φορές το δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως για τη συνέχιση των εργασιών . Κατά τα άλλα στις 8 Ιουλίου θα συζητηθεί στα δικαστήρια της Φλώρινας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την πιθανότητα έκδοσης επιπλέον μελετών όταν ήδη το έργο προχωράει…

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Σταματούν προσωρινά οι εργασίες για τον αιολικό σταθμό στην θέση «Αερορράχη-Αετός» – Μια πρώτη νίκη απέναντι στη λεηλασία των βουνών και του Νυμφαίου

 

Δόθηκαν δυο άδειες διέλευσης σκαπτικών για τον αιολικό σταθμό πάνω από τον Αετό – Το Νυμφαίο αγωνιά

Στις 8 Ιουλίου το δικαστήριο για τον αιολικό σταθμό στον Αετό Αμυνταίου – Οι εργασίες σταματούν ;