ΕΝΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΕΚΔΙΩΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Σ,ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!

Εμείς και οι άλλοι. Εμείς οι άριστοι και οι άλλοι οι ψεκασμένοι. Εμείς πρώτα γιατροί και μετά άνθρωποι. Πρώτα η βόλεψη και μετά η συναδελφικότητα. Το σωστό και το δίκαιο πάνω απο όλα. Και κυρίως πάνω από τη διαφορετικότητα. Πάνω από κάθε άποψη και φόβο. Οριζόντια εφαρμογή αποφάσεων ανεξαρτήτως προσωπικότητας η ιστορικού γιατί έτσι μας είπαν. Κ έτσι αυτοί το πιστέψανε και το υποστηρίζουνε αφού είναι και evidence based. Κάποιοι χαίρονται κιόλας. Και το κουτσομπολεύουν και το περιγελούν. Και ξεχνάμε ανθρώπους που κλαίνε και ανησυχούνε μέρες τώρα. Αλλά είναι ψεκασμένοι και το αξίζουν μάλλον αυτό που πάθανε. Από το μυαλό τους το κούφιο. Από την μερική τους γνώση. Από την πίστη τους σε ιδανικά ξεφτισμένα. Σε λανθασμένα ιδανικά. Ας τους καταδικάσουμε όλοι μαζί σαν ιατρική κοινότητα και αν θέλετε μπορούμε να τους κάψουμε κιόλας. Έτσι κάνανε και χρόνια πριν. Εξ’ άλλου εκεί μου φαίνεται πως γυρνάμε. Σε δογματισμούς και σε ιερά εξέταση. Ας κάνει ο καθένας ότι του επιτρέπει η συνείδηση, αυτοί ούτε να αγωνίζονται ξέρουν ούτε να μιλάνε όμορφα. Θα κάνουν τη δουλειά τους και θα ντρέπονται που ένας συνάδελφος τους δεν κάθεται δίπλα τους, δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δεν ξέρουν πως να συντηρήσουν την οικογένειά τους γιατί έκριναν να αποφασίσουν κάτι (λάθος? ίσως ).

Θα ντρέπονται και θα λυπούνται.Αλλά ξέρω πως αυτό δεν είναι αρκετό. Και καλώς η κακώς αυτό τους λέει η συνείδηση τους. Πως κάτι δεν κάνουν σωστά. Κάτι δεν γίνεται σωστά. Κάτι τους ενοχλεί και μάλλον θα είναι αυτά τα ιδανικά τα λανθασμένα περί ελευθερίας περί δικαιοσύνης περί αυτοδιάθεσης και όλα τα συναφή που χρησιμοποιούν σαν φερεντζε !!
Τέλος πάντων και ένα τελευταίο, που είναι οι ιατρικοί σύλλογοι,που είναι οι ομοσπονδίες ποια η συμπαράσταση προς αυτούς τους άλλους ενάντια και μόνο στον τρόπο εκδίωξης τους; Όλοι απόντες κρυμμένοι στο καβούκι τους λες και έχουν χολέρα αυτοί οι άλλοι,η ντρέπονται και φοβούνται την στιγμή που γίνονται διώξεις με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές !!

Πηγή: Μιχαηλ Δουλγερακης