Ο Βαγγέλης Σημανδράκος, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κοζάνης έφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας το θέμα της διακοπή των εργασιών για το Cut and Cover (τούνελ) του ΟΣΕ .Δεν πρόκειται για απένταξη, αλλά ουσιαστικά για μια παράταση στο έργο ώστε νε έρθουν τα χρήματα από τον τοπικό πόρο. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί θα ακολουθήσει τροποποίηση προϋπολογισμού για να να πληρωθεί ο εργολάβος από τακτικά έσοδα. «Πρέπει να έχουμε εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση, να είμαστε προσεχτικοί όταν εντάσσουμε έργα. Οι συμβάσεις δήμου και αναδόχων ξεπερνούν τα 2, 5» .Έχουν έρθει πιστοποιήσεις εργολάβων σε έργα , όπως στο Κουρί,τ ο δρόμο Μεταμόρφωσης-Ξηρολίμνης , οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί.

Έχει καθυστερήσει η πληρωμή του πόρου για αυτό καλεί σε συστράτευση τους ενεργειακούς δήμους. Μάλιστα τόνισε ότι μελέτη της ανάπλασης του ΟΣΕ θα χρηματοδοτηθεί με χρήματα του Τοπικού Πόρου της Περιφέρειας ποσού περίπου 565.000 ευρώ.

 

Για τα έργα που σταματούν από τον Πόρο ο Λευτέρης Ιωαννίδης τόνισε ότι αν απελευθερωθούν οι πόροι από τη ΔΕΗ θα προχωρήσουν και αυτό το θέμα ξεκίνησε από πέρυσι. Όσο για το το Cut and Cover του ΟΣΕ τόνισε είναι σημαντικό έργο μαζί με την ανάπλαση του ΟΣΕ στην ευρύτερη περιοχή.

Φιλιώ Μπτούρη -Ιωάννα Παπαδημητρίου

Διακοπή έργων στο Κουρί λόγω μη απόδοσης του τοπικού πόρου -Έργα 1, 7 εκ ευρώ σταματούν στο δήμο Κοζάνης