Ένας λόγος για να χαμογελάσετε σήμερα. Με τραγούδια, δώρα, χορό και ανέκδοτα δημιουργήθηκαν καινούριες φιλίες με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Alzheimer.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, το Πρόγραμμα Διασύνδεσης του Ειδικού Κέντρου Ημέρας για πάσχοντες από Alzheimer στην Κοζάνη – σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Εορδαίας και τον Δήμο Σερβίων – πραγματοποίησε συνάντηση μεταξύ των δομών με τις οποίες συνεργάζεται, στα Σέρβια και στην Πτολεμαΐδα.

Ο σκοπός της δράσης με τίτλο “Δεσμοί μνήμης”, εντάχθηκε στο πλαίσιο πρόληψης της άνοιας και προώθησης για συμμετοχή των ωφελούμενων σε καινούριες και διαφορετικές δραστηριότητες σε σχέση με τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν όμορφες εμπειρίες και συναισθήματα, που αποκόμισαν ως μέλη της οικογένειας του Κ.Η.Φ.Η. Οι απαντήσεις τους αποτυπώθηκαν σε μια πολύχρωμη κατασκευή, η οποία θα στολίσει τον χώρο της δομής. Στη συνέχεια, τραγουδήσαμε παλιές και αγαπημένες μελωδίες, γελάσαμε με ανέκδοτα και ιστορίες, ανταλλάξαμε δώρα, και χορέψαμε παραδοσιακούς σκοπούς.

Με αυτόν τον τρόπο, ο ρόλος της διασύνδεσης συνέβαλλε στην επικοινωνία και στον δεσμό των δύο δομών. Μαζί με τους ωφελούμενους συμμετείχαμε σε δραστηριότητες γνωριμίας, από τις οποίες προέκυψαν κοινές ασχολίες και ενδιαφέροντα.

Έπειτα, όλοι μαζί δημιουργήσαμε ένα “τοίχο ευγνωμοσύνης”. Ωφελούμενοι και προσωπικό κλήθηκαν να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στη δομή που τους στήριξε όλα αυτά τα χρόνια, και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα στην δύσκολη εποχή της πανδημίας.

Η συνάντηση έγινε στο Κ.Η.Φ.Η. Σερβίων, το οποίο φιλοξένησε το προσωπικό και τους ωφελούμενους του Κ.Η.Φ.Η. Πτολεμαΐδας.  Η ημέρα μας έκλεισε με γιορτινή διάθεση, αλλά και με την υπόσχεση για ανταπόδοση της φιλοξενίας από το Κ.Η.Φ.Η. Πτολεμαΐδας.