Με την προβολή της ταινίας για μικρούς και μεγάλους “Θρύλοι του Δάσους” συνεχίζονται την Παρασκευή 30 Ιουλίου οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Λασσανείων. Οι προβολές γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Αγνώστου Στρατιώτη), ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η ταινία της 30/7

Η ταινία “Θρύλοι του Δάσους” (The Yearling) είναι οικογενειακό δράμα παραγωγής 1946 σε σκηνοθεσία Κλάρενς Μπράουν. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο ομώνυμο και βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα της Μάρτζορι Κίναν Ρόουλινγκς, το οποίο μετέφεραν για τη μεγάλη οθόνη ο Πολ Όσμπορν και ο Τζον Λι Μαχίν.
Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Γκρέγκορι Πεκ, Τζέιν Γουάιμαν, Κλοντ Τζάρμαν Τζ., Τσιλ Γουίλς και Φόρεστ Τάκερ.

Η ταινία είχε 7 υποψηφιότητες για βραβεία Όσκαρ και κέρδισε δυο, συν ένα τιμητικό για τον Κλοντ Τζάρμαν Τζ. στον οποίο απένειμαν το Όσκαρ του καλύτερου νεαρού ηθοποιού της χρονιάς.
Κέρδισε, ακόμα, τα Όσκαρ για την έγχρωμη φωτογραφία της και την καλλιτεχνική της επιμέλεια. Οι ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστών προτάθηκαν, επίσης, για Όσκαρ. Τελικά ο Γκρέγκορι Πεκ έχασε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου από τον Φρέντρικ Μαρτς, ενώ η Τζέιν Γουάιμαν έχασε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου από την Ολίβια Ντε Χάβιλαντ.

Η υπόθεση του έργου
Μετά τον αμερικανικό εμφύλιο, ένας απόμαχος στρατιώτης, ο Πένι, με τη σύζυγό του Όρι, εγκαθίστανται στη Φλόριντα όπου ασχολούνται με τη γεωργία. Ο εντεκάχρονος γιος του ζευγαριού, Τζόντι, λατρεύει τον πατέρα του που είναι ζεστός και τρυφερός και φοβάται τη μητέρα του, η οποία έχει γίνει ψυχρή μετά το θάνατο των τριών άλλων παιδιών της. Όταν ο Τζόντι ζητάει από τους γονείς του ένα κατοικίδιο για παρέα, η μητέρα του είναι κάθετα αρνητική, ενώ ο πατέρας του συγκαταβατικός. Μέρες αργότερα ένας κροταλίας τσιμπάει τον Πένι, ο Πένι σκοτώνει ένα ελάφι για να χρησιμοποιήσει τα εντόσθιά του για την απορρόφηση του δηλητηρίου. Τότε ο Τζόντι ζητά από τον πατέρα του να του επιτρέψει να κρατήσει το βρέφος του σκοτωμένου ελαφιού. Ο Πένι επιτρέπει στο γιο του να το κρατήσει και οι δυο τους γίνονται αχώριστοι. Το ελαφάκι μεγαλώνει γρήγορα και καταστρέφει τη σοδειά της οικογένειας, τότε η Όρι, έξαλλη με το γεγονός, αποφασίζει να προβεί σε μέτρα που θα φέρουν το μικρό Τζόντι αντιμέτωπο με την πικρή αλήθεια για τον κόσμο των ενηλίκων.

Μέτρα προστασίας
Προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που συστήνει ο ΕΟΔΥ, στο χώρο θα υπάρχουν πενήντα (50) θέσεις, στην προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ τους, καθώς και απολυμαντικά σκευάσματα, ενώ οι θεατές θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.