ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, FACE PAINTING, MINI SURVIVOR ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!

Στις χριστουγεννιάτικες δράσεις που ετοιμάζει το Εκθεσιακό Κέντρο και τι περισσότερο θα μπορούσε , ενδεχομένως, να γίνει, αναφέρθηκε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο πρόεδρος του Εκθεσιακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Ευρενιάδης .

“Το Εκθεσιακό για τα Χριστούγεννα, είναι μια επιτυχημένη συνταγή που συστάθηκε για πρώτη φορά το 2016 , με το Δάσος των Ξωτικών”, ανέφερε αρχικά ο κ. Ευρενιάδης . Η επισκεψιμότητα τότε, έφτασε τους 56.000 επισκέπτες, με τον ίδιο να σημειώνει πως ποτέ στην ιστορία του το Εκθεσιακό Κέντρο δεν συγκέντρωσε τόσο κόσμο . Με στόχο να αναγεννηθεί αυτή η ιδέα, σε πολύ μικρότερη, ωστόσο, κλίμακα, μιας και τα οικονομικά του Εκθεσιακού δεν του επιτρέπουν για κάτι περισσότερο , προσπαθεί εφέτος να κάνει κάτι αντίστοιχο.

Γιατί, όμως, φτάσαμε πριν τις γιορτές για να γίνει κάτι στο Εκθεσιακό και τι έφταιξε; Ο κ. Ευρενιάδης απαντάει πως αυτό είναι συνδυασμός πολλών παραμέτρων. Η οικονομική συγκυρία είναι ένας παράγοντας, όπως και ότι όλοι οι φορείς έχουν και δικές τους δράσεις, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο, δημιουργεί ένα θέμα “παρεμβατικότητας”. “Δεν είναι απόλυτα σαφές η εικόνα του κάθε διοργανωτή τι θέλει να κάνει. Εμείς σαν Εκθεσιακό κέντρο έχουμε την αρμοδιότητα να διοργανώνουμε εκδηλώσεις και να προσπαθούμε να προάγουμε την τοπική επιχειρηματικότητα και την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων . Ο Δυτικομακεδόνας και ευρύτερα ο έλληνας, να κατανοήσει τα προϊόντα του”, είπε χαρακτηριστικά.

Τελικά, είναι θέμα συνεργασίας η μη υλοποίηση κάποιου χριστουγεννιάτικου χωριού, ανάλογου με τα Τρίκαλα και τη Δράμα; Ο κ. Ευρενιάδης, απαντάει πως “υπάρχει συμβολή της περιφέρειας,  του ΕΒΕ , ακόμη και του Δήμου, το θέμα είναι αν η συνδρομή αυτή θα μπορούσε να είναι περισσότερη . Αν οι φορείς αυτοί σε κοινή συνιστώσα βοηθούσαν την τοπική κοινωνία  με μια τέτοιου είδους εκδήλωση, ποιο συντονισμένα, θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερα για όλη τη Δυτική Μακεδονία και φυσικά ο πόλος διεξαγωγής και το δικαίωμα των εγκαταστάσεων, είναι σαφώς το Εκθεσιακό Κέντρο. Λόγω και της γεωγραφικής του θέσης, των φανταστικών υποδομών του , τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτουμε, αφού έχουμε 27 στρέμματα και μεγάλο πάρκινγκ. Είμαστε δίπλα στον κόμβο της Εγνατίας, κάτι που δείχνει ότι το Εκθεσιακό ενδείκνυνται για τέτοιες εκδηλώσεις και όχι μόνο”, απάντησε σχετικά.

Εφέτος, ο πήχης είναι αρκετά ποιο χαμηλά και το ενθαρρυντικό είναι η αποδοχή του επιχειρηματικού κόσμου, μιας και συγκεντρώθηκαν 400 δωροεπιταγές που θα κληρωθούν στην έκθεση, για να κατευθυνθεί ο κόσμος στα μαγαζιά της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, με το εκθεσιακό να λειτουργεί σαν μια μπαταρία προώθησης του κόσμου προς την τοπική αγορά, είπε ο ίδιος. Σημείωσε , επίσης, πως η τοπική αγορά ανταποκρίνεται πολύ θετικά  με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια Χριστουγεννιάτικη αγορά στο εκθεσιακό κέντρο. Οι μικροί φίλοι θα μπορέσουν να διασκεδάσουν και να αποκτήσουν διάφορα τοπικά προϊόντα . Επίσης, διοργανώθηκε μια εβδομάδα γευσιγνωσίας τοπικών ροφημάτων, ως κάτι πρωτοποριακό, όπως τόνισε ο κ. Ευρενιάδης. Πέρα από το ρόφημα θα παρουσιαστούν και τα τοπικά εδέσματα, αποζημιώνοντας και τους μεγάλους φίλους. Ακόμη, υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά , θεατρικές παραστάσεις, face painting, γράμματα στον Άγιο Βασίλη και για πρώτη φορά, ένα mini survivor για τους μικρούς μαχητές! Το εκθεσιακό ανοίγει στις πύλες του στις 14 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτό ως τις 3 Ιανουαρίου. Ώρες, καθημερινά, από τις 4.30 μέχρι τις 10 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ .

Αποχωρεί από το “τιμόνι” του Εκθεσιακού

Ο ίδιος, απάντησε και για τα σχέδιά του, λέγοντας πως ο ίδιος δεν θα συνεχίσει στο Εκθεσιακό Κέντρο, μιας και η θητεία του λήγει στις αρχές του έτους και οι επαγγελματικές του δραστηριότητες είναι μακριά από την Κοζάνη. Ήταν μια πολύ ευχάριστη και δύσκολη πενταετία, προσέθεσε. Η εκλογική διαδικασία του εκθεσιακού είναι απλή: Μετά τις εκλογές του Επιμελητηρίου, θα γίνει σύσταση μελών του φορέα και σε συνάρτηση με τους εκλεγμένους από Περιφέρεια και Δήμο, θα γίνει νέα εκλογική διαδικασία , που θα απαρτίσει την επόμενη διοίκηση του Εκθεσιακού.
Ο Γιώργος Ευρενιάδης , επίσης, κατεβαίνει ως υποψήφιος στις εκλογές του ΕΒΕ με τον Συνδυασμό του Βασίλη Μόσχου. Όπως απάντησε, του δόθηκε το δικαίωμα υποψηφιότητας στην Αθήνα, αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να το πράξει, oπότε αποφάσισε να συνταχθεί με τον Βασίλη Μόσχο. “Δεν είναι άνθρωπος που θα διευθύνει ή κατευθύνει, είμαι ένα απλό κομμάτι της ομάδος”, είπε επίσης, λέγοντας ακόμη πως και οι τέσσερις υποψήφιοι είναι πολύ ικανοί και όποιος και να κερδίσει θα έχει γνώμονα την ανάπτυξη του Επιμελητηρίου και του επιχειρηματία.

Β.Σ.