Μειώνεται ο αριθμός των νοσηλευόμενων με COVID-19 στο Μαμάτσειο με τον αριθμό τους να μην ξεπερνά τους 30-35.Η σύμβαση με την Γενική Κλινική Euromedica «Ζωοδόχος Πηγή» έληξε την Κυριακή του Θωμά και στο εξής δεν θα μετακινείται ασθενής. Θυμίζουμε ότι εδώ και μια βδομάδα περίπου επέστεψαν και οι ψυχιατρικοί ασθενείς από το Σπινάρη.

Το Νοσοκομείο της Κοζάνης όμως αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με την αποχώρηση ενός ακόμα αναισθησιολόγου να βρίσκεται προ των πυλών. Πραγματικά φαντάζει δύσκολο ως αδύνατο να καλυφθούν πια τα κενά σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο, διαθέτει ΜΕΘ και τακτικά χειρουργεία. Δυο αναισθησιολόγοι δεν μπορούν να τα καταφέρουν.

Φυσικά έγιναν προσπάθειες για πρόσληψη ανασισθησιολόγων , αλλά ως γνωστόν δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Τουλάχιστον να μετακινηθεί κάποιος για κάποιο διάστημα , διότι το νοσοκομείο αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του. Ο χορός των αποχωρήσεων συνεχίζεται και σύντομα έρχονται και άλλες από ΜΕΘ πλευρά .Και δυστυχώς όσο μένει υποστελεχωμένο θα πιεστούν και οι ήδη υπάρχοντες γιατροί και θα πάρουν και εκείνοι δρόμο αναζητώντας καλύτερες προοπτικές.

Ιωάννα Παπαδημητρίου