ΛΟΓΩ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Μετατίθεται χρονικά για τον Οκτώβριο η μεγάλη ετήσια εμποροβιοτεχνική έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, που συνδιοργανώνουν το Εκθεσιακό Κέντρο και το Επιμελητήριο Κοζάνης. Αντί του Σεπτεμβρίου όπου γίνεται η έκθεση εδώ και δεκαετίες, εφέτος αποφασίστηκε να γίνει μια μεγάλη αλλαγή.
Αυτή η αλλαγή, σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, είναι η απόφαση να συμμετάσχει οργανωμένα το επιμελητήριο και οι επιχειρήσεις του στην μεγάλη έκθεση της ΔΕΘ, για αυτό και η έκθεση στα Κοίλα θα γίνει το διάστημα 7-11 Οκτωβρίου τελικά, αντί για το διάστημα 15-25 Σεπτεμβρίου όπου και διοργάνωναν συνήθως.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακίδης “η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί θα γίνει μια μεγάλη, οργανωμένη συμμετοχή στη ΔΕΘ, σε περίπτερο 1000 τ.μ.. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Επιμελητήριο Κοζάνης θα συμμετάσχει στη ΔΕΘ, μάλιστα πρόκειται να νοικιάσει το χώρο, καταβάλλοντας εξολοκλήρου το μίσθωμα για το περίπτερο και φιλοξενώντας επιχειρήσεις από τα άλλα επιμελητήρια της Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως όσοι θα συμμετέχουν στη ΔΕΘ, υποχρεωτικά θα συμμετέχουν και στην εμποροβιοτεχνική έκθεση στα Κοίλα, με στόχο η έκθεση της περιοχής να είναι πλούσια σε εκθέτες. Επιπρόσθετα, στη φετινή έκθεση των Κοίλων η επιδότηση των επιχειρήσεων θα είναι μεγάλη, άρα θα υπάρξει και μεγάλο κίνητρο.

Τέλος, όπως τόνισε ο κ. Κυριακίδης, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη ΔΕΘ Helexpo, σχεδιάζεται να γίνει το 2018 στο εκθεσιακό κέντρο Κοίλων μια μεγάλη, πανελλαδική 9ακόμη και με διεθνή χαρακτήρα) έκθεση, που θα επικεντρώνεται στην ενέργεια. Για τη διοργάνωση της εν λόγω έκθεσης, μένει να κλείσουν και κάποιες συζητήσεις με τη ΔΕΗ, ως πιθανός χορηγός.

 

Β.Σ.