ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Επί ποδός βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι του Νομού Κοζάνης, διεκδικώντας μια σειρά αιτημάτων που σχετίζονται με την αξιοπρεπή οικονομική διαβίωσή τους και επιπρόσθετα την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων . Μάλιστα σε εξέλιξη είναι η προετοιμασία ενός μεγάλου παν-κοζανίτικου συλλαλητηρίου για τις 18 Απριλίου, με στόχο να βγουν όλοι στους δρόμους φωνάζοντας κατά των πολιτικών που εφαρμόζονται! Στο δρόμο για το συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για τον Απρίλιο, το Συντονιστικό των Συνταξιούχων Νομού Κοζάνης προγραμματίζει σύσκεψη- ενημέρωση που θα γίνει την Τετάρτη 14-3-2018 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης με ομιλητή τον πρόεδρο της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη.

Μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος της Συντονιστικής επιτροπής συνταξιούχων (ΙΚΑ Σερβίων,     ΙΚΑ Κοζάνης,     ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ Κοζάνης,      ΣΑΣΑΚ,     Απόστρατοι Στρατιωτικοί, ΤΣΑ,   Δημοσίου,   ΟΑΕΕ,    Τραπεζοϋπάλληλοι Εθνικής Τράπεζας ) Χρήστος Ψαλλίδας, μίλησε για τον αγώνα που κάνουν οι συνταξιούχοι ώστε να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές, λέγοντας “παλεύουμε να λυθούν τα προβλήματά μας, μιας και λύση δεν βρέθηκε ολικά με τη διεκδίκηση των αναδρομικών και των παράνομα παρακρατηθέντων. Καταγγέλλουμε τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης  που λειτουργούν ως φερέφωνα της κυβέρνησης και των κομμάτων και στέλνουν τον κόσμο στα δικαστήρια για το θέμα, στέλνοντάς τους σε δικηγορικά γραφεία. Τα προβλήματα λύνονται μόνο μέσα από τον αγώνα και τη συσπείρωση”, λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Μάλιστα καταγγέλλει τη λειτουργία σωματείων που ρίχνουν “υπνωτικό στους συνταξιούχους”, όπως είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας τους ότι θα λυθούν τα προβλήματά τους μέσα από Αγίους, χωρίς καμία διεκδίκηση…

Τόνισε, επίσης, ότι ο δρόμος του αγώνα έχει αποτέλεσμα, μάλιστα έφερε ως παράδειγμα πέρυσι τον Νοέμβρη μετά τις κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν πανελλαδικά, οι συνταξιούχοι έλαβαν πίσω 320 εκ. ευρώ (παρακρατηθέντα ΕΟΠΥΥ), εκ των οποίων τα 20 εκ. έπεσαν στην αγορά της Κοζάνης, σύμφωνα με τον κ. Ψαλλίδα. “Ο αγώνας είναι μεγάλος, μάλιστα προγραμματίζουμε παν-κοζανίτικο συλλαλητήριο για τις 18 Απρίλη που θέλουμε να πάρει παν- δυτικομακεδονικό χαρακτήρα. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλο το λαό να συμμετέχει στο μαζικό ξεσηκωμό, που δεν θα έχει προηγούμενο. Θα τους ισοπεδώσουμε”, ανέφερε με νόημα.

 

Διεκδικήσεις

“Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον επανυπολογισμό των συντάξεών μας και τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς, οικογενειακών επιδομάτων, φορολογίας.

– Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί και την κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων.

– Απαιτούμε την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.

-Κατάργηση του ειδικού τέλους του 80% επί της αξίας του νερού.

-Δημιουργία μονάδας φροντίδας ημέρας για Αλτσχάϊμερ.

-Δημιουργία Αιμοδυναμικής μονάδας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

–Μπορούμε να τους σταματήσουμε, νικώντας το φόβο, την αδιαφορία, τις αυταπάτες, παίρνοντας καθολικά μέρος και δυναμώνοντας τους αγώνες μας. Μπορούμε να νικήσουμε”.


Β.Σ.