Φίλες και φίλοι,

Μαθητές, Εκπαιδευτικοί, Γονείς και Κηδεμόνες

Η πρώτη ημέρα στο σχολείο είναι μοναδική.

Για τους μαθητές, από τα πρωτάκια του Δημοτικού έως την Τρίτη Λυκείου, είναι η επιστροφή στην σχολική τους κοινωνία. Είναι ακόμα μια χρονιά ευκαιριών για μάθηση αλλά και χαράς.

Για τους εκπαιδευτικούς είναι ακόμα μια πρόκληση, ακόμα μια χρονιά προσπάθειας μετάδοσης αξιών, γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων στους μικρούς και μεγάλους μαθητές τους.

Για τους γονείς και κηδεμόνες είναι η ικανοποίηση ενός πλήθους υποχρεώσεων και η αγωνία για τα αποτελέσματα μιας νέας χρονιάς εκπαίδευσης και βελτίωσης των παιδιών τους.

Φέτος όμως η πρώτη ημέρα στο σχολείο είναι ακόμα πιο ξεχωριστή.

Η πανδημία μας έμαθε να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας μικρών και μεγάλων. Η καθοδήγηση των μαθητών στη εφαρμογή τους εντός και εκτός του σχολείου είναι κάτι περισσότερο από μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Γιατί το πλήρωμα της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται στις αξίες.

Μεγαλύτερη όλων των αξιών η κοινωνική ευθύνη. Η ηθική αγωγή και η ενθάρρυνση των παιδιών μας για τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη της κοινωνικής ευθύνης, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα στη ζωή τους και το σχολικό περιβάλλον είναι ιδανικό για να την εμπεδώσουν.

Ας γίνουμε λοιπόν, όλοι σύμμαχοι στην προσπάθεια να κρατήσουμε τα σχολεία μας ασφαλή και τα παιδιά μας υγιή, ακολουθούμε τους κανόνες, #μαθαίνουμε ασφαλείς.

Καλή σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία και πρόοδο!!!

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ