Σε συνέχεια του δημοσιεύματος για τον τρόπο προμηθειών της φετινής κοζανίτικης αποκριάς, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1.Με τις απευθείας αναθέσεις που παραδέχτηκε ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης ότι έγιναν δεν εξασφαλίστηκε το καλύτερο δυνατό κόστος ούτε απαραίτητα η ποιότητα.

2.Η κατακερματισμένη αγορά έχει ανάγκη την αποκριά και σίγουρα όχι οι μεγάλες βιομηχανίες όπως ο Κουκουτάρης που έχει φτάσει στις 4 ηπείρους.

3.Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επέλεξε φέτος την οδό του catering αντί των πολλών τιμολογίων για κάθε 600ευρώ ή και 3000 ευρώ που δίνει στους φανούς για να υπάρχει αμεσότητα και ασφάλεια στις πληρωμές. Αλλά ρωτάμε προχώρησαν σε δημοπρασίες και γιατί όχι;

4.Υπάρχουν κι άλλοι προμηθευτές στην Κοζάνη, οι οποίοι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απατήσεις της αποκριάς, αλλά δεν καλέστηκαν να καταθέσουν τις προσφορές τους .Ο «Πρωινός Λόγος» μίλησε με τον κ. Γκόγκο Αθανάσιο, ο οποίος και ανέφερε ότι πολύ εύκολα ετοιμάζει τον απαιτούμενο αριθμό κιχιών. Και δεν είναι και ο μοναδικός. Μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου αρτοποιών κ. Απόστολος Κύρινας ανέφερε στο ραδιοΛόγος και το Λύσανδρο Ρήγα ότι υπάρχουν τρεις επιχειρήσεις κατεψυγμένης σφολιάτας στην περιοχή και θα ήταν λογικό να βγει διαγωνισμός για να κατατεθούν προσφορές.

5.Οι απευθείας αναθέσεις δεν είναι αποκλειστικότητα του δήμου Κοζάνης ούτε της περιφέρειας, όπως είχαμε αναφέρει σε παλιότερο δημοσίευμά μας, αλλά αποδεικνύουν τις πρακτικές των διοικούντων. (διαβάστε εδώ).

6.Επίσης είναι γνωστό ότι πάντα τρέχουμε για την αποκριά, αλλά η μη έγκαιρη προετοιμασία παραγκώνισε πολλούς, όπως τους αρτοποιούς της πόλης.

7.Και τελικό συμπέρασμα. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τα ίδια ποσά για τους φανούς. Το κρασί όμως και τα κιχιά που θα δίνουν θα είναι λιγότερα από άλλες φορές μετά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Για αυτό και πολλά μέλη φανών θα προσφέρουν οικονομικά στον φανό, ώστε να κρατήσει τον επισκέπτη.
Ι.Π.(Ιωάννα Παπαδημητρίου)

Το κρασί και τα κιχιά της φετινής κοζανίτικης αποκριάς – Ζημιωμένες οι μικρές επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς