O δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος για το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής. «Είχα εκφράσει εξαρχής τις επιφυλάξεις μου» ανέφερε. «Σε κάθε συνάντηση εισέπραττα και εισπράττω ένα όχι και τόσο αισιόδοξο κλίμα, μια στάση αναμονής ,όχι αποφασιστικότητας». «Δική μας προτεραιότητα είναι να αγωνιστούμε για αυτό το ζήτημα, που είναι δίκαιο. Αν υπάρχουν εκ μέρους της ΔΕΗ και του υπουργείου άλλες σκέψεις να μπουν στο δημόσιο διάλογο» τόνισε.

«Βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν πριν πέντε χρόνια» τόνισε. «Αποστείλαμε επιστολή με τον περιφερειάρχη στον υπουργό κ. Σταθάκη μετά τη λαϊκή συνέλευση της Ακρινής για να γίνει μια συνάντηση με τον υπουργό και με εκπροσώπους τοπικών κοινωνιών για να δοθούν πειστικές απαντήσεις».

Για τη συνάντηση της 10ης Σεπτεμβρίου

Σε ερώτηση του Λύσανδρου Ρήγα για τη συνάντηση με τον κ. Σταθάκη απάντησε: «Αμέσως μετά τη συνάντηση μίλησα για τον εμπαιγμό .Η δική μου τοποθέτηση δεν προέκυψε αφηρημένα, αλλά ως συνέπεια της συνάντησης με τον κ. Σταθάκη».

Για τον αποθέτη Α5

Για τον αποθέτη Α5 που γνώριζε για την παράνομη λειτουργία του μετά την απόφαση και του τοπικού συμβουλίου της Ακρινής είπε: «Ό, τι είναι σε παραβίαση περιβαλλοντικών όρων δεν μπορεί να γίνει, είμαστε σε διαμάχη με τη ΔΕΗ για το εξασθενές χρώμιο και θα συνεργαστούμε με τους τοπικούς για το πώς θα κινηθούμε» .Εν αναμονή του δικαστηρίου με τη ΔΕΗ είναι πολύ λογικό να τίθενται από μέρους του δημάρχου η προτεραιότητα αυτή, μόνο κανείς δεν αντέδρασε τότε για την επικινδυνότητα του Α5, ο οποίος θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα.

Για τον τοπικό πόρο

«Ελπίζω να ξεμπλοκάρει ο τοπικός πόρος, γιατί έχουμε πολλά νομικά πρόσωπα. Ο δήμος Κοζάνης ως τρίτους φορείς χρησιμοποιεί νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, πρέπει να αξιολογείται η σκοπιμότητα κάθε έργου» ανέφερε ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμα δεν έχει μελετήσει τις λεπτομέρειες του νόμου.

Για το Πανεπιστήμιο

«Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να κάνουν μια μέγιστη προσπάθεια ώστε να ενδυναμωθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση για την αναπτυξιακή πορεία αυτής της περιοχής . Η αγωνία μου είναι να μην χαθεί η ευκαιρία. Να επισημάνω έναν κίνδυνο. Αν μπούμε στην λογική, τη στείρα χωροταξική, θα χάσουμε την ουσία. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε ένα ισχυρό πανεπιστημιακό ίδρυμα που θα αντέξει στον ανταγωνισμό δίπλα σε άλλα ισχυρά γειτονικά ιδρύματα .»

Για την επιστολή Παγούνη

«Η επιστολή ήταν άδικη και ευλόγως απάντησα σε αυτήν και δεν είναι δική μου δουλειά να λέω τι θα παίξει η Πανδώρα» ολοκλήρωσε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

 

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

https://drive.google.com/file/d/1gIZzDlQhK2eavHhhUzLne4jWfU0unPIG/view

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή της 09-11-2018: