Ο Δημήτριος Κοσμίδης, περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Βοίου μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος για τα όσα συμβαίνουν στο στρατόπεδο Μιλτιάδη Πόρτη και την προετοιμασία του για δομή προσφύγων. Αναφορά έκανε και στο έγγραφο που βγήκε στο φως της δημοσιότητας από το TOP Channel λέγοντας ότι όταν ένα έγγραφο διακινείται στα ΜΜΕ δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει φτάσει στους αποδέκτες, το δήμο Βοίου και την Περιφέρεια. Στο περιφερειακό της Δευτέρας, ανέφερε ο κ. Κοσμίδης ρωτήθηκε ο περιφερειάρχης και ο πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου για την ύπαρξη αυτού του εγγράφου:

«Το θέμα δεν είναι επείγον και σοβαρό, έχουμε σημαντικότερα θέματα να μιλήσουμε», η απάντηση που έλαβε.

«Δεν δεχόμαστε να δημιουργηθεί δομή στήριξης φιλοξενίας μεταναστών αγνώστου προελεύσεως και ταυτότητας»

«Την Τρίτη συγκλήθηκε δημοτικό συμβούλιο για να παρθεί μια απόφαση που έχει ήδη παρθεί», τόνισε ο κ. Κοσμίδης μιλώντας για μια απόφαση επί της αποφάσεως που τελικά δεν λήφθηκε. «Η απόφαση του περιφερειακού συμβούλιου και του δημοτικού συμβουλίου και της τοπικής κοινότητας Νεάπολης είναι να μην δημιουργηθεί δομή στήριξης φιλοξενίας μεταναστών αγνώστου προελεύσεως και ταυτότητας. Δεν θα κάνουν το Πόρτη αποθήκη ψυχών. Δεν είμαστε ξενοφοβικοί», ανέφερε λέγοντας ότι δεν επιθυμούν μετανάστες χωρίς ταυτότητα χωρίς να ξέρουμε αν θα εγκατασταθούν μόνιμα. «Είναι δέσμια απόφαση του περιφερειάρχη να εκτελέσει την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου», δήλωσε εμφαντικά.

«Έχουν μείνει εκτεθειμένοι και δήμαρχος και περιφερειάρχης»

Για το έγγραφο ανέφερε ότι το ήξεραν και σιωπούσαν. «Δεν καταλαβαίνω γιατί παίζουν αυτό το θέατρο του παραλόγου. Η 9η μεραρχία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, και δεν το στέλνει στους αποδέκτες; Έχουν μείνει εκτεθειμένοι και δήμαρχος και περιφερειάρχης» «Σε καθημερινή βάση μπαίνουν κλιμάκια και κάνουν τοπογραφικά διαγράμματα για το πώς θα ετοιμάσουν το Πόρτη. Άρα έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και περιφερειάρχης και δήμος.»

Και συνέχισε :«Όταν μιλάμε για 200 κοντέινερ, μιλάμε για 2.500 άτομα. Τους τοποθετούν και τους συσκευάζουν μέσα σε κοντέινερ και τους δίνουν ένα κομμάτι ψωμί για να διαχειρίζονται κομμάτι της ΕΕ και να γίνεται φαγοπότι. Στη Νεάπολη υπήρχαν υπηρεσίες, τώρα υπάρχει μια φθίνουσα κατάσταση.2.500-3.000 άτομα ζουν στο δήμο και ζήτημα είναι να ζουν 1.600 άτομα στην πόλη, κάτι που φαίνεται στο δημοτικό σχολείο. Όχι μόνο αλλοιώνεται η πόλη, αλλά θα είμαστε μειοψηφία. Οι περισσότεροι οικιστές είναι μετανάστες, αλλά αυτοί που έρχονται είναι αγνώστων στοιχείων και προέλευσης» είπε, προτείνοντας να κλείσουν τα σύνορα. «Κλείνουμε τα σύνορα και περιφρουρούμε τον εδαφικό μας χώρο».

Για το επεισόδιο με Θέμη Μουμουλίδη: «Δόθηκε περισσότερη έκταση μετά το συμβάν»

Σε ερώτηση του Λύσανδρου Ρήγα για το επεισόδιο με το Θέμη Μουμουλίδη στην απελευθέρωση της Σιάτιστας, ανέφερε ότι δόθηκε έκταση χωρίς λόγο. Πρόκειται για ένα 19 χρονο, δεν ανήκει σε φασιστικές οικογένειες, είναι ένα παιδί που αγωνιά και λέει την άποψή του. Δεν θα έπρεπε φυσικά να γίνει τη συγκεκριμένη στιγμή, στο συγκεκριμένο χρόνο. Δόθηκε περισσότερη έκταση μετά το συμβάν παρά στο ίδιο».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

https://drive.google.com/file/d/1ukCRozKmthpj8z-XU3ErhV4_Dg6Pycks/view

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή της 09-11-2018: