Προβληματισμένος δήλωσε για τις εξελίξεις γύρω από τη μετεγκατάσταση της Ακρινής ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης τη Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου. Όπως ανέφερε, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη δεν προέκυψε αισιοδοξία ότι τα πράγματα προχωράνε, ενώ ο ίδιος έκανε λόγο για εμπαιγμό.

“Θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με εμπαιγμό, πλέον, τόσο εκ μέρους του Υπουργείου, όσο και εκ μέρους της ΔΕΗ. Οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν απογοητευμένοι και κάθε δικαίωμα να νιώθουν ότι δεν τους αντιμετωπίζουν με την ειλικρίνεια και τη σαφήνεια που πρέπει”, δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης, ενώ επισήμανε ότι το Υπουργείο και η ΔΕΗ, έχουν την υποχρέωση να πουν την αλήθεια, να λάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αλλά και να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις. Καταλήγοντας, ο ίδιος τόνισε ότι, αν και η ΔΕΗ διέρχεται δυσκολίες, η επιβίωσή της δεν πρέπει να γίνει εις βάρος της επιβίωσης της περιοχής.

“Οι κάτοικοι της Ακρινής συνεχίζουν να υφίστανται μια παρατεταμένη κοροϊδία”, δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Λάζαρος Μαλούτας, σύμφωνα με τον οποίο δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία για το σχετικό θέμα τα τελευταία 4,5 με 5 χρόνια. “Το φθινόπωρο του 2013 είχε κατατεθεί από το Δήμο Κοζάνης όλη η μελέτη που απαιτούνταν, προκειμένου να προχωρήσει η ΔΕΗ στη σύνταξη και έκδοση πρότασης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος του σχετικού προεδρικού διατάγματος για τη μετεγκατάσταση του οικισμού της Ακρινής. Από τότε δεν έγινε τίποτα απολύτως”.

Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Ακρινή, προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα ενώπιον των κατοίκων της περιοχής.

Ε.Σ.