Το θέμα της συνένωσης του Γυμνασιακού Παρατήματος Άνω Κώμης με το Γυμνάσιο Κρόκου συζητήθηκε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, αναφερόμενος στο κλείσιμο του παραρτήματος του Γυμνασίου άνω Κώμης και τη μεταφορά των μαθητών στον Κρόκο, “αυτό που πρέπει να προτάξουμε, πέρα από το συναισθηματικό ζήτημα, είναι το εκπαιδευτικό”. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υφίστανται οικονομικοί λόγοι, καθώς το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο, και πως αυτό γίνεται καθώς, αφενός, δεν προβλέπεται η λειτουργία παραρτήματος και, αφετέρου, επειδή παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά κρίνεται καλύτερη η λειτουργία ενός μεγάλου, ενιαίου σχολείου στον Κρόκο με 100, περίπου, μαθητές.

Μιλώντας για τη θέση της παράταξής του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Λάζαρος Μαλούτας, δήλωσε ότι το Γυμνάσιο πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί στην Άνω Κώμη. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι συνθήκες της περιοχής ευνοούν την παραμονή του Γυμνασιακού Παραρτήματος εκεί. “Ο οικισμός της άνω Κώμης και οι γύρω από αυτόν οικισμοί είναι ζωντανοί, είναι ενεργοί και, μάλιστα, με μία εναλλακτική πρόσβαση, πλέον, προς το αστικό κέντρο της Κοζάνης, πράγμα που διευκολύνει την παραμονή της σχολικής μονάδας εκεί”, επισήμανε ο κ. Μαλούτας.

Ε.Σ.

Το Γυμνασιακό Παράρτημα Άνω Κώμης ενώνεται με το Γυμνάσιο Κρόκου – Το ειδικό σχολείο Άνω Κώμης παίρνει ανάσες

Το Γυμνάσιο Άνω Κώμης κλείνει με 40 μαθητές, το Γυμνάσιο της Εράτυρας παραμένει με μόλις 15;-Ελλείψεις στο Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Κώμης