Διπλή επιδρομή από αρκούδα δέχτηκε καλλιέργεια μήλων, που διατηρεί παραγωγός στην περιοχή των Λακκωμάτων, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλές και σοβαρές ζημιές.

Όπως μας μεταφέρει στον ditikostipos.gr, η αρκούδα κατάφερε να εισέλθει δύο φορές στον χώρο της καλλιέργειας και μάλιστα συνεχόμενα. Η πρώτη ήταν προχθές το βράδυ και η δεύτερη χθες το βράδυ. Το αποτέλεσμα ήταν, η αρκούδα να σπάσει δεκάδες κλαδιά αλλά και ολόκληρα δέντρα, γεμάτα με καρπούς, κάτι που σημαίνει σοβαρή απώλεια λόγω των ζημιών που προκάλεσε το ζώο και την οποία ακόμα δεν είναι σε θέση να υπολογίσει σε κόστος μετά την απώλεια εκατοντάδων καρπών, λίγο καιρό μάλιστα πριν την συγκοδιμή. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο η απώλεια των μήλων, αλλά και ολοκληρωτική καταστροφή πολλών δέντρων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μελλοντική καλλιέργεια.

Προφανώς η αρκούδα ήθελε να τραφεί και αυτό φαίνεται από τα πολλά φαγωμένα μήλα, όμως οι ζημιές που υπέστει ο παραγωγός είναι μεγάλες και θα εξετάσει κάθε τρόπο αποζημίωσης μετά την καταστροφή που προκλήθηκαν από το ζώο.

Δείτε σειρά φωτογραφιών από τα καρποφόρα σπασμένα δέντρα και κλαδιά που άφησε πίσω του το ζώο.

Πηγή:ditikostipos.gr