Κυριάκος Μιχαηλίδης: Με ενέσεις και παρεμβάσεις το Νοσοκομείο της Κοζάνης παραμένει παρωχημένο

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας  μετά την ομόφωνα αρνητική στάση των συναδέλφων του στην ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην μελέτη του δήμου για ένα νέο περιφερειακό νοσοκομείο εξήγησε ότι δεν έγινε κανένα φάουλ. «Καταρχήν θα λάμβανα υπόψιν αυτά που ειπώθηκαν αν ήμουν υπουργός υγείας και αποφάσιζα για τον υγειονομικό χάρη της χώρας. Δήμαρχος είμαι και ανέθεσα μια μελέτη. Απορώ από που προκύπτει το φάουλ. Στοχοποιείται ο δήμος Κοζάνης χωρίς  λόγο. Από το 2011 έχω διατυπωμένη άποψη για ένα νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη που βρίσκεται Το ίδιο  είπε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας  Γκάγκα που επισκέφτηκε το νοσοκομείο. Οι αντιδράσεις δεν προκύπτουν από τη βούληση του δήμου αλλά από το περιχεόμενο της μελέτης. Είμαστε ικανοποιημένοι από το ΕΣΥ στην περιφέρειά μας; Για να μην κάνει κάτι η ΠΕΔ μάλλον είμαστε ικανοποιημένοι. Αυτό που εισπράττω   στο δήμο μου είναι ότι στο σύστημα υγείας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Τα στοιχεία είναι από το 2016-2020. Το 25% των ασθενών της περιφέρειας πάνε σε άλλε υγειονομικές περιφέρειες χωρίς να περιλαμβάνεται το 3% που διαμετακομίζεται σε άλλε περιοχές και πόσοι καταφεύγουν σε ιδιωτικές κλινικές. Το υγειονομικό σύστημα της περιοχής μας νοσεί και για αυτό το λόγο ανατέθηκε αυτή η μελέτη. Δεν είναι  ευαγγέλιο ή τις δέκα εντολές του Μωυσή αλλά είναι βάση διαλόγου. Το Μαμάτσειο έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο. Σε ένα πυκνοδομημένο τμήμα της πόλης  να τοποθετούμε επέκταση δεν συμβάλει σε τίποτα στην υγειονομική αναβάθμιση. Με τον τρόπο που γίνονται δεν είναι δυνατόν να προσελκύσουν γιατρούς .Ας κρατήσουμε όλοι ότι αυτή η μελέτη μπορεί να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα  διαλόγου  για την αναβάθμιση του  συστήματος υγείας στην Δυτική Μακεδονία».

Ο Χρήστος Ελευθερίου, δήμαρχος Σερβίων μίλησε για μια επένδυση σε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο που είναι απαραίτητο. «Τι να τα κάνω τα ντουβάρια χωρίς γιατρούς;» διερωτήθηκε χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες.  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Βοΐου  Χρήστος Ζευκλής. «Τα χρόνια περνάνε χωρίς τριτοβάθμιο νοσοκομείο και οι δυτικομακεδόνες χωρίς μια ανάλογη μονάδα. Δεν ξέρω να υπάρχει κάποιος τέτοιος διάλογος στην ΥΠΕ για ένα τέτοιο κτίριο. Εξ ορισμού αν γίνει το μεγάλο νοσοκομείο θα υποβαθμιστούν  τα άλλα. Έτσι που το πάμε με ένα  ουρολόγο εδώ άλλον εκεί κλινική δεν γίνεται.»

Ο Κυριάκος Μιχαηλίδης  υπερασπιζόμενος τη μελέτη τόνισε ότι ο κάθε δήμος μπορεί να κάνει όποια μελέτη θέλει. «Το Νοσοκομείο της  Κοζάνης έχει τελειώσει κτιριακά. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τις τεράστιες προσπάθειες του προσωπικού; Το Νοσοκομείο τη Κοζάνης κλείνει τα 100 χρόνια. Με ενέσεις και παρεμβάσεις το Νοσοκομείο της Κοζάνης παραμένει παρωχημένο. Δεν μπαίνουμε ανταγωνιστικά και σε αντιπαλότητα με κανέναν. Και αυτά τα 16 εκ ενδεχομένως να είναι λάθος. Το νέο νοσοκομείο δημιουργεί προοπτικές».

Όλα αυτά όταν ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι από την υπογραφή επέκτασης του Μαμάτσειου με 100 ακόμα κλίνες. Και ο δήμαρχος Κοζάνης και μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου της Κοζάνης δηλώσει ότι το Μαμάτσειο έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο. Για να υπερασπιστεί την μελέτη του  των 23.000 ευρώ.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Αντίθετοι οι δήμαρχοι Δυτικής Μακεδονίας στη μελέτη του δήμου Κοζάνης για ένα νέο περιφερειακό νοσοκομείο: Υποβαθμίζονται όλες οι περιοχές πλην της Κοζάνης

Πάνος Κεπαπτσόγλου σχετικά με το νέο νοσοκομείο: Διατάξτε κ. Σημανδράκο – Αυτό σημαίνει συναδελφικότητα;

Κυριάκος Μιχαηλίδης: Να επιχορηγηθούν από την ΠΕΔ τρία ποδοσφαιρικά σωματεία της Γ’ Κατηγορίας, Κοζάνη, ΑΕΠ και Καλλιράχη – Αρνητικός ο Χρήστος Ελευθερίου: Πίσω από την Κοζάνη είναι η Kiefer και ανώνυμες εταιρείες