Θετικός ο πρόεδρος της ΠΕΔ

Πρόταση να επιχορηγηθούν  τα τρία αθλητικά σωματεία της περιοχής μας  που βρίσκονται στην κατηγορία της Γ Εθνικής με το ποσό των 5.000 ευρώ  έκανε ο Κυριάκος Μιχαληλίδης στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα. Πρόκειται για τα σωματεία της Κοζάνης, την Αθλητική Ένωση Ποντίων και  την Καλλιράχη που παίζουν σε υψηλότερα επίπεδο και έχουν ανάγκες όπως είπε. Είναι αυτά που εκπροσωπούν την περιφέρειά μας σε ανώτερο επίπεδο για να δοθεί ένα ερέθισμα και στα άλλα σωματεία.

«Ή όλα ή κανένα» είπε ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου εκφράζοντας τη διαφωνία του. «Αυτά είναι επαγγελματικά, δεν καταλαβαίνω γιατί τα μικρά να μην επιχορηγηθούν. Πίσω από την Κοζάνη είναι η Kiefer και ανώνυμες εταιρείες. Ποιος ποδοσφαιριστής είναι ντόπιος; Θα πληρώνουμε λεγεωνάριους για τον αθλητισμό; Τι θα πει επαγγελματικά και ερασιτεχνικά;»

Θετικός στην πρόταση ήταν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γιώργος Δασταμάνης.«Αν μπούμε σε αυτή τη λογική να επιχορηγηθεί και η  γυναικεία  ομάδα της Καστοριάς. Έχουμε δυο ολυμπιονίκες που πάνε για ολυμπιακούς αγώνες» είπε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου. «Έχουμε και την επιτραπέζια αντισφαίριση που είναι Α Εθνική» συμπλήρωσε  και ο δήμαρχος Φλώρινας. «Το μόνο  που θα κάνουμε είναι να ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου με ιστορικά  σωματεία»  πρόσθεσε ο Άνθιμος Μπιτάκης, δήμαρχος Αμυνταίου.

Καμία από τις τρεις ομάδες δεν έχει ανάγκη επιχορήγησης τόνισε ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς που εμφανίστηκε αρνητικό στο θέμα. Να στηριχτούν τα σωματεία που παίζουν τα δικά μας παιδιά είπε και ο δήμαρχος Δεσκάτης. Το θέμα δεν προχώρησε και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Ι.Π.

Λάζαρος Μαλούτας: Το Μαμάτσειο έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο – Δεν συμβάλει σε τίποτα σε ένα πυκνοδομημένο τμήμα της πόλης να κάνουμε επέκταση

Αντίθετοι οι δήμαρχοι Δυτικής Μακεδονίας στη μελέτη του δήμου Κοζάνης για ένα νέο περιφερειακό νοσοκομείο: Υποβαθμίζονται όλες οι περιοχές πλην της Κοζάνης

Πάνος Κεπαπτσόγλου σχετικά με το νέο νοσοκομείο: Διατάξτε κ. Σημανδράκο – Αυτό σημαίνει συναδελφικότητα;