O δήμαρχος Κοζάνης  Λάζαρος Μαλούτας μίλησε στο kozani.tv για τη μελέτη τεκμηρίωσης ενός νέου νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας. Αυτή η συζήτηση δεν ανοίγει για πρώτη φορά., όπως είπε. «Πριν 11 χρόνια έλεγα το ίδιο πράγμα, υπάρχει και δημοσίευμα, αλλά και μελέτη του Πανεπιστημίου που αναφερόταν σε αυτή την αναγκαιότητα νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας». «Οι επιλογές δεν θα γίνουν από το δήμο Κοζάνης, μη γελιόμαστε. Δεν είναι στην αρμοδιότητά μας να αποφασίζουμε για την υγεία στη Δυτική Μακεδονία , αλλά είναι στη δικά μου αρμοδιότητα να αναδεικνύω τα προβλήματα στο δήμο μου και να αναζητώ τις καλύτερες λύσεις. Τα στοιχεία ούτε τα αγοράσαμε ούτε τα παραγγείλαμε για να είναι όπως είναι».

«Αντιπροσωπεύω ένα δήμο με το 30% του πληθυσμού της περιφέρειας , είναι κοντά στην Εγνατία και έκαναν ένα βήμα μπροστά, όταν τόσα χρόνια δεν είχε παρθεί μια ανάλογη πρωτοβουλία .Δες σας καλύπτει η απάντηση της κας Γκάγκα; Εγώ μιλώ για λογαριασμό αυτών των ανθρώπων».  Όσο για το ΣΔΙΤ ανέφερε ότι πολλοί υπουργοί και με τη προηγούμενη κυβέρνηση έβγαιναν να φωτογραφηθούν στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΔΙΑΔΥΜΑ που είναι ΣΔΙΤ. «Ο όρος ΣΔΙΤ δεν παραπέμπει κάπου Οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός γίνονται μέσω ΣΔΙΤ. Κανένας δεν μπαίνει να ιδιωτικοποιήσει μια υγειονομική μονάδα.»

Σε ερώτηση ια τη μεταφορά προσωπικού απάντησε ότι δεν έχει γνώση λεπτομερειών της μελέτης . “Όλοι φωνάζουμε ότι χρειάζεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Μαμάτσειο. «Κανείς δεν λέει να πάρουμε ένα γιατρό από εδώ και να πάει εκεί .Στόχος είναι η αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών στη Δυτική Μακεδονία . Δεν φοβάμαι τις αντιδράσεις».

 

Ιωάννα Παπαδημητρίου