Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μετά την ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων παρουσία του Υπουργού Προστασία του Πολίτη τόνισε ότι κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι η απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας που είναι και το μοναδικό εργαλείο που έχουμε αυτή τη στιγμή. «Όλοι αναλάβαμε δέσμευση να εντείνουμε τις προσπάθειες για τηρούνται τα μέτρα απαρέγκλιτα. Περιμένουμε να δούμε τις συνέπειες της σκλήρυνσης των μέτρων στα κρούσματα που παρουσιάζονται. Απευχόμαστε να μη συνεχίσουν οι υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων για να μην αναγκαστεί να πάρει η πολιτεία περαιτέρω μέτρα».

Ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δεν γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τις καταγραφές, τις περιοχές, σε τι αριθμούς και σε τι μεγέθη εντοπίζονται τα κρούσματα για να συμβάλλει περισσότερο. «Εμείς έχουμε και ιατρικό προσωπικό στους αιρετούς και μπορούμε να συμβάλλουμε με rapid tests στην ιχνηλάτηση, αλλά δεν έχουμε αυτή την αρμοδιότητα. Το κάνουμε στο προσωπικό αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε στο γενικό πληθυσμό .Ζητήστε μας υλικές δράσεις που μπορούμε να συμβάλλουμε και θα συμβάλλουμε».

«Μια αυξημένη συγκέντρωση κρουσμάτων προήλθε από ένα μνημόσυνο» σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. «Ούτε προσκάλεσα τον υπουργό ούτε τον προκάλεσα, ήταν απόφαση του Υπουργού να έρθει στην περιοχή. Εύχομαι να έχουμε την καλύτερη συνεργασία κυβέρνησης, αστυνομίας, τοπικής αυτοδιοίκησης για να πετύχουμε τη μείωση των κρουσμάτων στην περιοχή»

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Το φαινόμενο στην Κοζάνη αποκτά ενδημικά χαρακτηριστικά, τα μεγέθη δεν είναι καλά -Θα είμαστε κοντά στους Κοζανίτες και τις Κοζανίτισσες

Γιώργος Κασαπίδης: Με τα μέτρα θα καταφέρουμε να μειώσουμε τα κρούσματα του κορωνοϊού σε 15-20 μέρες