Οι ειδικές προβλέψεις για το πρόγραμμα

Τελευταία ημέρα αιτήσεων η σημερινή για αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό 2023, με την πλατφόρμα να είναι ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ.

Το πρόγραμμα αφορά σε επιδοτήσεις για διακοπές με τους ωφελούμενους να μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Για ορισμένες περιοχές, οι διανυκτερεύσεις είναι περισσότερες.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Οι περιοχές που αφορά

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζεται για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πλην:

α) των νήσων Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του νομού Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δέκα διανυκτερεύσεις.

β)) της νήσου Σάμου και των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του νομού Ευβοίας, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δώδεκα διανυκτερεύσεις.

Το voucher που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα ενσωματώνει, μια συγκεκριμένη οικονομική αξία για τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και μια συγκεκριμένη οικονομική αξία για τη συσχετιζόμενη με τη διαμονή στα συγκεκριμένα καταλύματα ακτοπλοϊκή μετάβαση – επιστροφή.

Σκοπός της επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού είναι η ανταλλαγή της μέσω της ηλεκτρονικής ενεργοποίησής της στην πρώτη περίπτωση με υπηρεσίες διαμονής και στη δεύτερη με υπηρεσίες ακτοπλοϊκής μετακίνησης προς τους δικαιούχους – ωφελουμένους από τους παρόχους του προγράμματος.

Κοινωνικός τουρισμός: Οι προβλέψεις για τους περσινούς δικαιούχους
Σημειώνεται πως όσοι είχαν λάβει vouchers από το περσινό πρόγραμμα, αλλά δεν έχουν κάνει χρήση τους, μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Όσοι δεν εκμεταλλευτούν αυτό το διάστημα για να ενεργοποιήσουν το voucher, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δύο προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, των περιόδων 2023-2024 και 2024-2025.

πηγή:lifo.gr