ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΟΑΠΝ

Κορυφώνεται η Κοζανίτικη Αποκριά, μια γιορτή που κρατάει δώδεκα ημέρες και κατά τη διάρκειά της ο κόσμος κάθε ηλικίας γλεντάει στον κόσμο των φανών αλλά και στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.
Σε αυτό το κλίμα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, και ο δήμος Κοζάνης όπως και ο ΟΑΠΝ επικεντρώνεται και καλεί κυρίως τη νεολαία να το γλεντήσει συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του τριημέρου. Η αρχή για τη νεολαία γίνεται την Παρασκευή στις 11 το πρωί όπου τα Sourd games διοργανώνονται για 20η συνεχόμενη χρονιά στην κεντρική πλατεία, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών σχολείων της Κοζάνης. Για τα φετινά Sourd Games σχεδιάστηκαν παιχνίδια με θέμα το Λούνα Παρκ, ενώ η διοργάνωση συντονίζονται από τους προσκόπους και το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για το θέμα, η πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φάνη Φτάκα- Τσικριτζή “η συμμετοχή του Συμβουλίου Νεολαίας είναι πολύ μεγάλη , ενώ πολλά παιδιά πλαισίωσαν τη συντονιστική, καθώς επίσης αρκετοί νέοι έχουν εθελοντική συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Δήμου, όπως τόνισε.

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Γρηγοριάδης , μέλος της Συντονιστικής του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας, μίλησε για το άναμμα του Φανού Νεολαίας που θα γίνει στις 9 το βράδυ της παρασκευής στην πλατεία, αλλά και για την παρέλαση των καρναβαλιστών νεολαίας που θα γίνει στις 7.30 στο κέντρο της Κοζάνης, με τον κόσμο να διαχέεται στον πεζόδρομο.

“Η νεολαία της Κοζάνης και οι φοιτητές δίνουν βάση στο νεανικό κομμάτι και εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το παραδοσιακό κομμάτι της αποκριάς. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους νέους, στους φοιτητές, να γνωρίσουν τους φανούς και τι όμορφη εμπειρία που είναι”, σημείωσε ο ίδιος. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 19.30 από την πλατεία, συνοδεία χάλκινων και στόχος είναι να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα!
Η έναρξη του φανού νεολαίας θα γίνει στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία, ενώ ο ΟΑΠΝ έχει απευθύνει πρόσκληση στο ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο να συμμετάσχουν στην Κοζανίτικη αποκριά, αλλά και ειδικότερα στο φανό νεολαίας. Επίσης, ο ΟΑΠΝ απηύθυνε πρόσκληση μέσω των 15μελών των σχολείων να συμμετέχουν στην παρέλαση καρναβαλιστών. Η παρέλαση μέσω της μπάντας χάλκινων θα διοχετευτεί στους κεντρικούς δρόμους και μετά θα ανάψει ο φανός.

Το Σάββατο το βράδυ θα γίνει το γνωστό πάρτυ νεολαίας. Η έναρξη θα γίνει στις 10 το βράδυ και οι διοργανωτές υπόσχονται εκπλήξεις στο νεανικό κοινό της πόλης. Υπόσχονται δυναμική παρουσία από γνωστούς dj’s και καλούν τον κόσμο να συμμετέχει και στη φετινή διοργάνωση. Επίσης, στο χώρο θα υπάρχει και πάγκος της ΑΡΣΙΣ, με στόχο να ενισχυθεί η εθελοντική αυτή οργάνωση. Να σημειωθεί πως ως προθέρμανση για το πάρτυ νεολαίας, με το που θα αναχωρήσει ο Λάκκος του Μάγγανη θα εμφανιστεί για μια ώρα το τοπικό συγκρότημα bahalows.

 

Β.Σ.