ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΩΝ CAMP

– Σε ποια γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις προγραμματίζονται εργασίες & παρεμβάσεις

Βαρύτητα στον αθλητικό τομέα επιχειρεί να δώσει η δημοτική αρχή, ενώ δεδομένων των πενιχρών οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου Κοζάνης, προγραμματίζονται κάποιες εργασίες σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα ο ΟΑΠΝ στοχεύει στην εδραίωση των συνεργασιών με τοπικές ομάδες, αλλά και στην προσέλκυση προπονητικών camp στην περιοχή!

Το κλειστό της Λευκόβρυσης

Ειδικότερα και όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης  Γιάννης Ιωαννίδης, στόχος του οργανισμού είναι να μπαίνει ενεργά σε συνεργασίες με αθλητικούς συλλόγους,, όπως έγινε πρόσφατα με τον Λασσάνειο δρόμο, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες συνεργασίες με τον ΟΑΠΝ να συνδιοργανώνει τον Ζήσειο Δρόμο.
Επίσης, ένας στόχος του οργανισμού είναι η προσέλκυση αθλητικών τουρνουά και διοργανώσεων που σκοπεύουν να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι αλλά και προπονητικών camp, ομάδων που θέλουν να κάνουν τις προετοιμασίες τους (για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο). Για τα μεν προπονητικά camp ποδοσφαίρου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το Λιάπειο, ενώ για το μπάσκετ, τόσο το κλειστό Λευκόβρυσης, όσο και το ΔΑΚ και όχι μόνο.

Λιάπειο αθλητικό κέντρο

Επίσης , σύμφωνα με τον ίδιο “στόχος μας είναι να μπορέσουμε να ανεβάσουμε και άλλα αθλήματα που υστερούν, όπως π.χ. την ενόργανη, δίνοντας κάποια επιπλέον κίνητρα”. Ερωτηθείς σχετικά από τον “Π.Λ.” για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αίθουσα ενόργανης στο ΔΑΚ, σημείωσε πως χρειάζεται παρεμβάσεις, ωστόσο έγιναν κάποιες εργασίες , μιας και η αίθουσα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι τρία χρόνια πριν, ενώ και θα γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις.

 

 

 

Παρεμβάσεις στο ΔΑΚ – Κολυμβητήριο

Εντωμεταξύ το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει και το έργο ανακατασκευής του αύλειου χώρου και το χώρου των γηπέδων μπάσκετ στο ΔΑΚ Κοζάνης,  σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ύψος ανέρχεται σε 94.240 ευρώ. Μεταξύ των εργασιών προβλέπονται, σύμφωνα με την μελέτη που εκπόνησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, είναι η αντικατάσταση των υπαρχόντων δέντρων, η αποξήλωση της υφιστάμενης περίφραξης διαχωρισμού των υπαίθριων γηπέδων καλαθοσφαίρισης  ενώ θα μπει και νέα άσφαλτος.

πρόεδρος Ο.Α.Π.Ν. Γιάννης Ιωαννίδης

Η παρέμβαση κρίνεται απαραίτητη, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο αύλειος χώρος του ΔΑΚ, όσο και ο υπαίθριος χώρος μπάσκετ.

Εντωμεταξύ, με το κλείσιμό του -το πιθανότερο μετά τις 15 Ιουλίου- θα γίνουν και οι αναγκαίες εργασίες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Κοζάνης, σε συνεννόηση και με την Κολυμβητική ένωση. μέχρι τότε στο χώρο προχωρούν κανονικά τα μαθήματα κολύμβησης και τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού. Στις παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες στο Κολυμβητήριο, είναι και ο αλλαγή του συστήματος εξαερισμού.

Εντωμεταξύ, όπως απάντησε σχετικά ο κ. Ιωαννίδης, σε αρκετές

Το κλειστό Κολυμβητήριο Κοζάνης

 

εγκαταστάσεις και γήπεδα χρειάζονται παρεμβάσεις, για τις οποίες όμως απαιτούνται μεγάλα κόστη για αυτό και θα προχωρήσουν στην πορεία.

 

 

 

 

Κερκίδες εκ νέου στο “στρατιωτικό”;

Η παλιά εξέδρα στο Στρατιωτικό Γήπεδο

 

Εντωμεταξύ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να επανατοποθετηθούν κερκίδες φιλάθλων στο στρατιωτικό γήπεδο, που βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό πάρκο και επάνω από το ΔΑΚ, ο κ. Ιωαννίδης απάντησε πως μελετάται αυτό το ενδεχόμενο, Μάλιστα έχει έρθει σε συνεννόηση με την αρμόδια εταιρεία πιστοποιήσεων, ώστε αν το κόστος είναι σε λογικά πλαίσια, οι κερκίδες να τοποθετηθούν.

 

 

Β.Σ.