Η αγαπημένη μας λιχουδιά, το κλασικό τσίζμπεργκερ γίνεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Με τις συμβουλές της Νένας Ισμυρνόγλου γίνεται ζουμερό, έντονα γευστικό, απλά υπέροχο.

Συνταγή για το πιο ζουμερό σπιτικό κλασικό τσίζμπεργκερ, το φαγητό που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι.

15′ προετοιμασία
14′ ψήσιμο
Σύνολο: 29′

Υλικά

Τεμάχια: 6 μικρά μπέργκερ

  • 500 γρ. κιμάς, ανάμεικτος από μοσχαρίσια ελιά και χοιρινό λαιμό (ή μόνο από χοιρινό λαιμό)
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ (του εμπορίου ή σπιτική )
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός
  • 6 λεπτές φέτες τυρί τσένταρ ή κασέρι
  • 6 μεγάλες ροδέλες κρεμμύδι
  • 2 μέτριες ντομάτες, σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλα αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 ψωμάκια της αρεσκείας μας έτοιμα ή σπιτικά, κέτσαπ + μουστάρδα της αρεσκείας μας, για τα ψωμάκια

Διαδικασία

  1. Για το κλασικό τσίζμπεργκερ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τον κιμά με το κρεμμύδι, την κέτσαπ και τον κόλιανδρο, ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  2. Σχηματίζουμε μπιφτέκια περίπου 6-8 εκ. με πάχος περίπου 1,5 εκ.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
  4. Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στο σχαροτήγανο, για 6 – 7 λεπτά ανά πλευρά, ή μέχρι να γίνουν στο εσωτερικό τους.
  5. Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 φέτα τυρί, να λιώσει.
  6. Αλείφουμε τα ψωμάκια με μουστάρδα και κέτσαπ και από πάνω βάζουμε το μπιφτέκι, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα αγγουράκια.
  7. Κλείνουμε και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Μυστικά

  • Αν θέλουμε να τα ψήσουμε στο φούρνο
  • Βάζουμε τα μπιφτέκια στη λαδωμένη σχάρα του φούρνου, ενώ από κάτω τοποθετούμε ένα ταψί για να πέφτουν εκεί τα υγρά. Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα για 6 – 7 λεπτά ανά πλευρά, ή μέχρι να γίνουν στο εσωτερικό τους.
  • Εναλλακτικά, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180° C για 12 – 14 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο.

Γαστρονόμος