Με ψήφους 11 έναντι 4 καταψηφίστηκε ο ισολογισμός 2018 του Επιμελητηρίου Κοζάνης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης με το αιτιολογικό μη σύννομων πράξεων και τιμολογήσεων. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν δύο τιμολογήσεις 1.000 ευρώ και 4.500 ευρώ από μέλη του Δ.Σ., η δεύτερη μάλιστα του προέδρου κ Νίκου Σαρρή κόντρα στο άρθρο 78 του Νόμου4497/2017 για τις προμήθειες των Επιμελητηρίων.

Σε αυτόν αναφέρεται σαφέστατα ότι απαγορεύεται η ανάθεση προμηθειών αγαθών, γενικών υπηρεσιών, εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης έργων από τις εταιρίες αυτές προς επιχειρήσεις, στις οποίες ασκούν έλεγχο μέλη των οργάνων διοίκησης της Κ.Ε.Ε., του οικείου Επιμελητηρίου ή των εταιριών αυτών ή συγγενείς τους, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι τέταρτου βαθμού.

Τέθηκε κυρίως η ηθική πλευρά του θέματος από τους 11 με το Νίκο Σαρρή να επικαλείται απόφαση της προηγούμενης διοίκησης για τα προγράμματα που ανέλαβε, τα οποία αν δεν προχωρούσαν θα ζημιωνόταν το Επιμελητήριο. Επίσης ο ίδιος ανάφερε περίπτωση ανάληψης λογιστικής εργασίας από μέλος της παράταξης Μητλιάγκα ύψους 3.000 ευρώ περίπου.

Σε κάθε περίπτωση το δίδυμο Μητλιάγκα-Μόσχου εξετάζει όλα τα μέσα για τη δημοσιοποίηση των παραπάνω πράξεων .

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Αλλαγές προσώπων στο Επιμελητήριο Κοζάνης και στους συσχετισμούς -Η νέα διοικητική επιτροπή