Αν και η ατμόσφαιρα είναι έκρυθμη και δεν είναι καθόλου περίεργο να ξεσπάσει μια φλόγα γενικευμένης αντίδρασης με φόντο την απαξίωση και το μαρασμό όλης της περιοχής από το ξεπούλημα της ΔΕΗ, εντούτοις δεν διαφαίνεται στην παρούσα φάση να έχει ληφθεί απόφαση για κάτι τέτοιο. Προφανώς κάποιοι κρατούν τα ηνία και όλη μαζί την αντίδραση εργαζομένων και κόσμου γνωρίζοντας τα δεδομένα καλύτερα από ένα μέσο πολίτη.

Εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι ότι η ΓΕΝΟΠ αν θέλει μπορεί να κατεβάσει τους διακόπτες, κάτι που αυτή τη στιγμή δείχνει μακρινό και ίσως και αύριο. Είναι εντελώς παγωμένο το κλίμα και ο ένας περιμένει τον άλλο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που πέρασαν τόσοι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης από την Κοζάνη στο απυρόβλητο, αν όχι με παλαμάκια.

Αυτά εν αναμονή του Γιώργου Σταθάκη, υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος ,του οποίου η υποδοχή προφανώς θα μείνει μόνο στα συνθήματα των πανό και σε ένα πολιτισμένο κλίμα. “Αύριο ξυρίζουν το γαμπρό”.

Ι.Π.