ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Ο ετήσιος χορός του Πανελλήνιου Συλλόγου Αλληλεγγύης ΔΕΗ – παράρτημα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου, στο κατάμεστο από κόσμο οικογενειακό κέντρο Garden Hall στον Κρόκο . Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη ΔΕΗ και τη χώρα οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ μαζί με τους συνταξιούχους των σωματείων ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΤΣΑ, Συλλόγου Αποστράτων , αλλά και της ΠΑΣΑΣ / ΔΕΗ και των Συνταξιούχων του Δημοσίου,  συγκεντρώθηκαν σε μια εκδήλωση που είχε σαν στόχο να συσφίξουν τις σχέσεις τους , να περάσουν καλά και να συζητήσουν για το αύριο.

“Η κυβέρνηση είπε ψέματα και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό”

Το λόγο είχαν , μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΣΕΑ συνταξιούχων Χρήστος Ψαλλίδας, αναφερόμενος στη ΔΕΗ, στις περικοπές συντάξεων και στα πλείστα άλλα προβλήματα των συνταξιούχων όλων των ταμείων, ενώ επίσης, μίλησε ο Παναγιώτης Πάλμος Γραμματέας του Πανελλήνιου συλλόγου Αλληλεγγύης ΔΕΗ, αλλά και ο Μπάμπης Αθανασιάδης από την Κοζάνη. Ειδικότερα, ο κ. Πάλμος ευχαρίστησε το παράρτημα Κοζάνης του συλλόγου, για την πρώτη εκδήλωση που κάνει ο εν λόγω σύλλογος τοπικά. “Σε μια κρίσιμη περίοδο, που οι κυβερνητικές πολιτικές στα ζητήματα της ενέργειας, πωλώντας το 40% των ορυχείων στους ιδιώτες. Είναι σοβαρό ζήτημα, θα πλήξει το ενεργειακό λεκανοπέδιο και τη Μεγαλόπολη”, ανέφερε χαρακτηριστικά για το μείζων θέμα της ΔΕΗ. Επίσης, μίλησε για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, καλώντας τους συνταξιούχους να μην “τσιμπούν” στο τυράκι της φάκας του λαϊκισμού, σημειώνοντας ότι θα έρθουν πολύ δύσκολα χρόνια το 2019-2020 για τους συνταξιούχους, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, επικουρικών, φορολογικών μέτρων.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Ψαλλίδας , αναφέρθηκε με πολύ σκληρά λόγια για την κυβέρνηση που είπε ψέματα και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό , ζητώντας από τους συνταξιούχους να ξεσηκωθούν . Ακόμη, έθιξε το θέμα της εξαθλίωσης των συνταξιούχων, των νέων, των ανέργων, των επιστημόνων, λέγοντας πως δεν είναι “καθοδηγούμενοι” όπως τους κατηγορούν, αφού αυτό που τους καθοδηγεί είναι τα προβλήματα των συνταξιούχων και μόνο. “Καθοδηγητές μας είναι τα προβλήματα τγων συνταξιούχων”, είπε με νόημα, ενώ αναφέρθηκε στα ζητήματα που ανέδειξε μέσα σε πεντέμισι μήνες η συντονιστική επιτροπή, όπως το θέμα της υγείας, της αιμοδυναμικής κλινικής, λέγοντας πως όλοι πρέπει να σηκωθούν από τους καναπέδες και να παλέψουν.

Η εκδήλωση έκλεισε με το ψυχαγωγικό κομμάτι και οι συνταξιούχοι με τις οικογένειές τους πέρασαν μια ευχάριστη βραδιά.



Β.Σ.