ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Απεργιακή συγκέντρωση και διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Κοζάνης στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ, καλώντας όλο τον κόσμο της εργασίας να δώσει δυναμικό παρόν και να ξεσηκωθεί ενάντια στον “εργασιακό μεσαίωνα” που έρχεται με τα νομοσχέδια της κυβέρνησης.
Η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο  συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο, με αφορμή τη πανελλαδική-πανεργατική απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 8 Δεκέμβρη, κάλεσε τον κόσμο της εργατιάς να συσπειρωθούν με τα σωματεία που συσπειρώνονται στο πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: “Καλούμε τους εργαζόμενους και την άνεργη νεολαία να βγει στο δρόμο, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση. Είναι ανάγκη να γίνει αυτό. Είναι ανάγκη η πλειοψηφία του κόσμου να πάρουν την απόφαση και να πετάξουν από πάνω τους την αδράνεια και την απάθεια που

vaggelis_deliolanis

Βαγγέλης Δεληολάνης

χαρακτηρίζει τη στάση πολλών. Τα μέτρα που έρχονται αποτελούν συνέχεια όλων των αντεργατικών μέτρων που προηγήθηκαν . Η ζωή πλέον μόνο ως μίζερη μπορεί να προσδιοριστεί. πρέπει να αντιδράσουμε ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα, που η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους μεγαλοεργοδότες και την τρόικα, συνδιαμορφώνουν. Πρέπει να πάρουμε όλοι μέρος στην απεργία και στις απεργιακές εκδηλώσεις”, είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Δεληολάνης, μέλος της Γραμματείας Κοζάνης του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.
Κάλεσε, τέλος, όλους τους εργαζόμενους, παλιούς και νέους, 8ωρους ή 4ωρους, ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, νέους ή παλαιότερους εργαζόμενους,   να αντιδράσουν δυναμικά στο νέο εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Κάλεσμα στην απεργία

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η κυβέρνηση πιστή στις απατήσεις των εργοδοτών (μεγαλεμπόρων-σουπερμαρκετάδων-βιομηχάνων-εφοπλιστών) και της τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) για να πάρει τη «δόση» της, ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή έναν ακόμα νόμο λαιμητόμο που καταργεί τα τελευταία απομεινάρια της εργατικής νομοθεσία στην Ελλάδα.
Το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το οποίο γίνεται «διαβούλευση», θα περιλαμβάνει με διάφορες παραλλαγές, τα παρακάτω:
Απελευθέρωση των απολύσεων (πλήρης για τις μεμονωμένες, από 5% σε 10% για τις ομαδικές)
Νέα μείωση του κατώτατου (586 μικτά) μισθού & του «πιο κατώτατου» (511) με θεσμοθέτηση του εξευτελιστικού «υποκατώτατου» μισθού για τους νέους
Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, «σφαγή» των προνοιακών
Μεθόδευση για την κατάργηση (στην αρχή με τη μορφή «ενσωμάτωσης») του 13ου-14ου μισθού
Περιορισμός των συλλογικών συμβάσεων και επέκταση των ατομικών  συμβάσεων εργασίας
Επέκταση των «ευέλικτων» και «ελαστικών» μορφών απασχόλησης
Θεσμοθέτηση των συμβάσεων «0» ωρών (δουλειά όποτε και όσες ώρες θέλει ο εργοδότης με αλλαγή ωραρίου κάθε μέρα)
Κατάργηση (σταδιακά ή μονομιάς) της κυριακάτικης αργίας
Περιορισμός (ουσιαστικά κατάργηση) του δικαιώματος της απεργίας, θεσμοθέτηση εργοδοτικού «λοκ-άουτ»
Νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις ασφαλιστικές παροχές
Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000€ από τα 8.600 ευρώ!
Όλοι στην απεργία! Δε θα τους αφήσουμε!
Δε θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας μια χώρα χωρίς εργατική νομοθεσία!

Όλοι οι εργαζόμενοι, «8ωροι», «6ωροι», «4ωροι», «νέοι», «παλιοί», «ελαστικοί», «ασφαλισμένοι», «ανασφάλιστοι», σε όλους τους κλάδους, ξεσηκωνόμαστε και ανατρέπουμε τα σχέδιά τους.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στον Πεζόδρομο Κοζάνης

 

Β.Σ.