Στις 17 Μαΐου 2019 δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την Ίδρυση σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ίδρυση Λυκειακών Τάξεων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μεταξύ αυτών αποφασίστηκε και η ίδρυση του Ημερήσιου Γυμνάσιου Τρανοβάλτου με έδρα τον Τρανόβαλτο.
Θυμίζουμε ότι στις προτάσεις της Περιφερειακής και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης ήταν η ίδρυση Γυμνασίου και στην Άνω Κώμη και στο Τρανόβαλτο. Το Τρανόβαλτο λειτουργούσε ως γυμνασιακό παράρτημα του Γυμνασίου Λιβαδερού και η απόσταση των δυο σχολείων συνέβαλε στην αυτοτέλειά του. Κάτι ανάλογο όμως δεν συνέβη με το γυμνασιακό παράρτημα Άνω Κώμης, το οποίο απορροφήθηκε από την περσινή χρονιά με το Γυμνάσιο του Κρόκου .

Πρόκειται για έναν αριθμό 40 περίπου παιδιών, τα οποία καθημερινά πηγαίνουν στον Κρόκο με τους γονείς να διαφωνούν έντονα με αυτή την απόφαση. Πέραν όμως της διαφωνίας της τοπικής κοινωνίας , χάθηκε και η δυνατότητα της συνδιδασκαλίας με το Ειδικό Σχολείο Άνω Κώμης, γεγονός που οφείλει να προβληματίσει την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι γονείς της Άνω Κώμης εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΩ ΚΩΜΗΣ

Μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ για τη μη λειτουργία του Γυμνασίου Άνω Κώμης ξεκινάμε μαζικό αγώνα ολόκληρης της περιοχής. Το πρώτο βήμα είναι η συνάντηση με τον περιφερειάρχη κύριο Καρυπίδη δίνοντας την αφορμή ότι υπάρχουν περιθώρια αλλαγής της απόφασης.

Καλούμε τους γονείς, τα μέλη της επιτροπής αγώνα και τους τοπικούς φορείς αύριο Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00 στην πλατεία της Άνω
Κώμης ώστε να κάνουμε έπειτα μαζική επίσκεψη στην Κοζάνη.

Η παρουσία σας θεωρείται απαραίτητη για να πείσουμε τους υπευθύνους για την αλλαγή της απόφασης.
Αφορά όλους μας..

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ίδρυση γυμνασίου στην Άνω Κώμη και το Τρανόβαλτο-Συγχώνευση του γυμνασίου Ποντοκώμης στο 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης –Ποια δημοτικά αναβαθμίζονται

Διαφωνίες για τη συνένωση του Γυμνασιακού Παρατήματος Άνω Κώμης με το Γυμνάσιο Κρόκου – Λ. Ιωαννίδης: «Πρέπει να προτάξουμε το εκπαιδευτικό ζήτημα» – Λ. Μαλούτας: «Το Γυμνάσιο πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί στην Άνω Κώμη»

Το Γυμνάσιο Άνω Κώμης κλείνει με 40 μαθητές, το Γυμνάσιο της Εράτυρας παραμένει με μόλις 15;-Ελλείψεις στο Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Κώμης