“ΟΤΑΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ”

“Κάθε χρόνο συντελείται μια γενοκτονία

Συγκλονίζει με τα όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο Τάσος Μαρκουΐζος, γνωστός στο ευρύ κοινό ως, ”Ιαβέρης”, πρώην οδηγός αγώνων και εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης. Κάνει λόγο για μια “γενοκτονία” που συντελείται κάθε χρόνο στους ελληνικούς δρόμους, μιλώντας για οδικά εγκλήματα και όχι ατυχήματα , που γίνονται εξαιτίας της παντελούς έλλειψης παιδείας. Κάνει λόγο για αδιαφορία όλων όσων παίρνουν το τιμόνι και λέει με λόγια σκληρά πως όταν ο θάνατος δεν συμβαίνει μέσα στο σπίτι μας, δυστυχώς αδιαφορούμε….

Χαρακτηριστικά ο Τάσος Ιαβέρης λέει πως: “”Βιώσαμε το θάνατο ενός τρίχρονου και μιας μαμάς, τη δυστυχία μιας γιαγιάς. Την καταστροφή του υπόλοιπου της ζωής ενός νέου ανθρώπου που είχε μπροστά στα μάτια του να τελειώνει η ζωή της γυναίκας και του παιδιού του. Για να μη μείνουμε μόνο σε αυτό, και τα άλλα δύο 23χρονα παιδιά από ανοησία επειδή έτρεχαν γρήγορα, δεν είχαν τον νου τους ή κάτι συνέβη. Σκεφτείτε τους γονείς των δύο παιδιών αυτών. Είναι ό,τι χειρότερο, να περπατάει ένας γονέας πίσω από το φέρετρο του παιδιού του, 23 ετών. Δύο παιδιά που έφυγαν στην πιο παραγωγική ηλικία. Οι γονείς των δύο νεαρών δεν θα δουν εγγόνια και αυτό λέγεται μείωση πληθυσμού, γενοκτονία. Συντελείται εδώ και πολλά χρόνια μια γενοκτονία στους δρόμους και η επίσημη πολιτεία ξύνεται., Το ίδιο κάνουν και οι δημοσιογράφοι αλλά και οι πολίτες, οι οποίοι μάλιστα από την ώρα που δεν συμβαίνει ο θάνατος στο σπίτι τους αδιαφορούν. ¨Όταν βλέπεις το θάνατο ενός παιδιού, πρέπει να βάζεις στο πρόσωπο του το πρόσωπο του δικού σου παιδιού. Αν δείξετε την κηδεία του 3χρονου, θα πρέπει να καθίσουν ακίνητοι οι άνθρωποι της περιοχής αποδίδοντας τη θλίψη των χαροκαμένων”.

Τα στατιστικά σοκάρουν: “Έγιναν δύο τροχαία στην Ελλάδα γνωστά, του Παντελίδη και αυτό και ήταν σαν να μην σκοτώθηκαν 1800 άνθρωποι στο ενδιάμεσο και 40.000 έμειναν τραυματίες και 2.000 έμειναν παραπληγικοί “ζόμπι” , καλωδιωμένοι, ζωντανοί νεκροί, σε μια μορφή χειρότεροι και από τον θάνατο. Και κάθετε η πολιτεία και λέει ότι σκοτώνουν οι πλουσιοι με τα ακριβά αυτοκίνητα. Οι κακοί άνθρωποι σκοτώνουν, ούτε οι πλούσιοι, ούτε οι φτωχοί. Μόνο η παιδεία σου μπορεί να σε κάνει καλό άνθρωπο . Πρέπει να είμαστε καλοί άνθρωποι και να σκέφτεται ο κάθε βλάκας ότι το πιο σημαντικό κομμάτι της ημέρας του είναι το απόλυτο, η οικογένειά του. Ο κάθε ηλίθιος βγαίνει στο δρόμο και κάνει μαγκιές και δεν βλέπει το μυαλό του αυτό που βλέπουν τα μάτια του”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του: “Για εμένα, δεν έχουμε λαό, έχουμε όπλο. Όλη μέρα μιλάμε για το άδειασμα του πορτοφολιού και όχι για το άδειασμα του σπιτιού. Μιλάμε για τη βιωσιμότητα του χρέους και όχι για τη βιωσιμότητα του έθνους. Το έθνος είναι γέρων, μιας και κάθε χρόνο έχουμε 40.000 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις . Πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 15-29 είναι το τροχαίο έγκλημα . ¨Όχι τροχαία παράβαση εξ αμελείας. Οδικά εγκλήματα εξ αλητείας . Πρώτο πρόβλημα είναι η παρουσία του και όχι η τσέπη του, μακριά από τον ατομισμό και το να είμαστε παρτάκηδες”.

Και τα δραματικά στατιστικά συνεχίζουν να προκαλούν εντύπωση. Σύμφωνα με τον ίδιο: “400.000 ελληνόπουλα που έφυγαν μετανάστες κοστίζουν στα ελληνικά φορολογικά ταμεία 9 δις ευρώ κάθε χρόνο. Έχουμε 1.300.000 αγέννητους λόγω των τροχαίων δυστυχημάτων. Έχουμε πάνω από 40 δις ευρώ ματωμένα και πεταμένα στην άσφαλτο . Είμαστε φτωχοί και ανάπηροι στο μυαλό, είμαστε κακός λαός. Το μόνο που μας νοιάζει είναι η καλοπέραση και χαιρόμαστε με την κακοπέραση του άλλου. Ο καθένας που μας ακούει , όμως, είναι μοναδικός .

Στην αύξηση του αριθμού των τροχαίων συνετέλεσε και η αύξηση του αριθμού των Ι.Χ. Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος: “Ο αριθμός των αυτοκινήτων αυξήθηκε. Αυξήθηκε και η ασημαντότητα. Όλοι θέλουμε να αποκτήσουμε πολυτελή αυτοκίνητα που δεν μπορούμε να συντηρήσουμε, να κάνουμε έκκλητη ζωή , κάνοντας σπατάλη της ζωής μας, της υγείας μας.  Δεν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει κάτι. Φωνάζω 30 χρόνια τώρα . παρά τις σοκαριστικές εικόνες. Δεν αναπαράγονται με μεγάλη συχνότητα αυτά τα σοκαριστικά τροχαία . Παίζουμε σποτάκια με σοκαριστικές εικόνες και στα σχολεία υπάρχουν ενημερώσεις και η τροχαία έχει παρουσία και τα πρόστιμα πρέπει να είναι μεγάλα, ανάλογα της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Δεν μπορεί η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη να κάνει 100 ευρώ, ενώ είναι έγκλημα και παραλίγο να χτυπήσει άνθρωπο”, κατέληξε….


Β.Σ.