Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε η προσπάθεια να φτάσει το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη όσο γίνεται πιο πλατιά. Στα πλαίσια αυτά η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κουζιάκη Τίνα, στις 24-25-26/5, περιόδευσε σε χώρους δουλειάς, συμμετείχε σε συσκέψεις. Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 24/5,βρέθηκε στην Πτολεμαΐδα όπου επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο του Δήμου, την ΔΟΥ, τον ΕΦΚΑ, την Πολεοδομία, το Δημαρχείο και το 12ο Δημοτικό.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκε το κοινό που χαρακτηρίζει το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών, που είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών, που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη μέσων κ.α.   Όπως ανέφερε η Κουζιάκη Τινα αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ε.Ε. ,που θέλει ένα δημόσιο «επιτελικό» και γρήγορο για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που αντιμετωπίζει σαν κόστος τις εργατικές -λαϊκές ανάγκες, που πρέπει να περιοριστεί. Αυτή την πολιτική την στήριξαν όλα τα άλλα κόμματα διαχρονικά στην ευρωβουλή  και στο κοινοβούλιο και την τοπική διοίκηση. Η μόνη ψήφος, που στέλνει ένα μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το Σάββατο 25/5 η υποψήφια ευρωβουλευτής περιόδευσε στην περιοχή του Δήμου Σερβίων όπως στο  Πλατανόρενα, στη Λάβα, στην Καστανιά , στα εμπορικά -επισιτιστικά καταστήματα των Σερβίων.  Στη συζήτηση με τους αυταπασχολούμενος έγινε μάρτυρας της αγωνίας τους για το αύριο, λόγω της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Η υποψήφια ευρωβουλευτής, σημείωσε, ότι είναι συνέπεια της στρατηγικής της Ε.Ε, που θεωρεί τους μικρούς αυταπασχολούμενους ως διαρθρωτικό πρόβλημα, της πολιτικής που στηρίζει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Μόνη απάντηση σε αυτή την επίθεση είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ και με την ψήφο αλλά και στους αγώνες για την επιβίωση.

Το απόγευμα συμμετείχε σε σύσκεψη στο Μαυροδένδρι. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για την πράσινη μετάβαση και την άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ, για τις εξελίξεις με τον πόλεμο, την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας κ.α . Η Κουζιάκη Τίνα ανέδειξε το κοινό νήμα που συνδέει όλα αυτά τα προβλήματα, που δεν είναι άλλο από το κυνήγι των κερδων από τους επιχειρηματικούς ομίλους, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες.

Την Κυριακή 26/5 , το πρωί μίλησε σε σύσκεψη στο Τρανόβαλτο όπου κάλεσε τους κατοίκους να δώσουν ακόμη μια φορά υψηλά ποσοστά στο ΚΚΕ ως απάντηση στην πολιτική της ΕΕ  και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Στη συνέχεια περιόδευσε στην Ελάτη μεταφέροντας το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, για να έχουν στήριγμα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, αλλά και εκεί που ανατρέπονται στο δρόμο του αγώνα.

27/5/2024