Περιθώριο έως την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 έχουν οι υπόχρεοι – Κίνδυνος υψηλών προστίμων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης

Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι αναρτήθηκε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών, στην οποία οι πολίτες πρέπει να εισέρχονται ώστε να υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους, στη διεύθυνση: https://akatharista.apps.gov.gr/.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 31, παρ.4 του Ν.5075/2023 (ΦΕΚ 206/Α΄/12-12-2023) και στην υπ΄αριθ.20/24 Πυροσβεστική διάταξη (ΦΕΚ 2695/Τ.Β΄/9-5-24) μόνο για το πρώτο έτος σύστασης του Μητρώου τήρησης μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης των υπόχρεων ορίζεται η 31η Μαΐου 2024.

Στους υπόχρεους που δεν υποβάλλουν την ανωτέρω δήλωση, υπάρχει επιβολή προστίμου.

Ο Δήμος θα διενεργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου δειγματοληπτικούς ελέγχους και στους υπόχρεους που υπέβαλαν δήλωση καθαρισμού του οικοπέδου τους.

Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες για την νέα πυροσβεστική διάταξη αναφορικά με τον καθαρισμό οικοπέδων μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης (https://cityofkozani.gov.gr/), κάνοντας κλικ εδώ.