Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω προβλημάτων θέρμανσης στην πόλη, τη Νέα Χαραυγή και τη ΖΕΠ, τα οποία ενδέχεται να συνεχιστούν. Τα γυμνάσια και λύκεια συνέχισαν κανονικά το πρόγραμμά τους τις ίδιες ώρες εξ αποστάσεως, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία όμως, όπως συνέβαινε σε περίοδο πανδημίας, κάνουν μαθήματα το μεσημέρι.

Πράγματι η ισχύουσα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας δεν δίνει άλλη δυνατότητα για τις ώρες λειτουργίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για λόγους ανωτέρα βίας .Η μεταφορά όμως των ωρών διδασκαλίας το μεσημέρι ανέτρεψε όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών, ωδείων, αθλητικών σωματείων. Για αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos ήδη τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών διαμαρτυρήθηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχοντας εργαζόμενους δηλωμένους στην Εργάνη για συγκεκριμένες ώρες.

Οι μαθητές εν μέσω πανδημία χωρίζονταν σε πρωινή ζώνη και μεσημεριανή για να μην φορτωθεί το σύστημα αφενός, αφετέρου γιατί δεν έχουν όλες οι οικογένειες δυο και τρία μηχανήματα για να κάνουν τα παιδιά τους μάθημα την ίδια ώρα, αν κάποια πηγαίνουν δημοτικό και κάποια άλλα π.χ. γυμνάσιο. Το επιχείρημα του φόρτου δεν μπορεί να ισχύσει αφού μόνο μια περιοχή κάνει τηλεκπαίδευση και όχι όλη η χώρα, αλλά το δεύτερο παραμένει.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οφείλουν να προσαρμοστούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, αλλά καλό είναι να υπάρχει μια ευελιξία στο νόμο για να μην διαλύεται το πρόγραμμα των παιδιών . Όσο για τους εργαζόμενους γονείς που μαθαίνουν μετά τις 22:00 το βράδυ για το κλείσιμο των σχολείων και το πρωί για την τηλεκπαίδευση ας μη γίνει λόγος…

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Κώστας Κυτίδης: Μεγαλύτερο το πρόβλημα από το προβλεπόμενο, ψάχνουμε το μέγεθος