Την τελική ευθεία ενημέρωσης των πολιτών σε όλο το Βόιο, εγκαινίασε το Σάββατο από τον Πεντάλοφο, ο συνδυασμός «Βόιο-Υπεύθυνα Μαζί» και ο υποψήφιος Δήμαρχος, Λάζαρος Γκερεχτές.
Ο Λάζαρος Γκερεχτές επέλεξε να ξεκινήσει τις κεντρικές του ομιλίες από την πιο απομακρυσμένη Δημοτική Ενότητα, θέλοντας να δείξει πως το Βόιο είναι ένα, ενιαίο και στην αυριανή δημοτική περίοδο θα αντιμετωπίζεται με αυτή τη φιλοσοφία.
Στην ομιλία του, στην αίθουσα «Βούγια», αναφέρθηκε σε όλες τις μεγάλες και μικρές δράσεις της επόμενης τετραετίας για τον Πεντάλοφο και τα γύρω χωριά, οριοθετώντας το σχέδιο του συνδυασμού του στο τρίπτυχο: Άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, σύνδεση και καλύτερη επικοινωνία με το υπόλοιπο Βόιο και φυσικά αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων για την αναπτυξιακή ώθηση της περιοχής.

Ειδικές αναφορές έγιναν στο φράγμα της Πραμόριστας, το νεοσύστατο αγροτικό συνεταιρισμό κάστανου και άλλων βιολογικών προϊόντων Πενταλόφου, όπως και στη στήριξη συλλόγων και άλλων πρωτοβουλιών της περιοχής που επιμένουν να κρατάνε ζωντανή την περιοχή.

Λίγο νωρίτερα ο Λάζαρος Γκερεχτές είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Βυθό, όπου συνομίλησε με κατοίκους του χωριού .