Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι το σκηνικό που επικρατεί στην Κοζάνη. Η Ν.Δ. ,η επόμενη κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν, δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τα ψηφοδέλτιά της κρατώντας πολύ κόσμο σε αναμμένα κάρβουνα. Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. με πληροφορίες από τους γαλάζιους ανακοίνωσαν την επικρατέστερη επτάδα της Π.Ε. Κοζάνης, η οποία προξένησε πολλές γκρίνιες , αφού δεν έχει το αναμενόμενο δείγμα ανανέωσης. Όσοι βλέπουν τον εαυτό τους απέξω βάζουν θεούς και δαίμονες να αλλάξει η κατάσταση φτάνοντας μάλιστα σε ακρότητες.

Η μετακίνηση του Γιώργου Κασαπίδη στην περιφέρεια ήταν κίνηση ρουά-ματ και προανήγγειλε αλλαγές και στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Οι κινήσεις της Ν.Δ με το μητρώο στελεχών έδειχναν ότι υπάρχει μπόλικη διάθεση φρεσκαρίσματος. Τελικά το νέο δεν εκφράζεται πουθενά και το χειρότερο όλων είναι μια νέα αλλαγή να φέρει τέτοιο ανακάτωμα στην τράπουλα και να βγουν έξω οι ικανοί.

Η φημολογία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με το νέο σενάριο να θέλει κάποιον από τους τέσσερις άντρες και μία γυναίκα να αλλάζει. Ακούγονται πολλά για έλεγχο μητρώου , αλλά αυτό αφορά όλους τους υποψηφίους και όχι κάποιον συγκεκριμένα. Όλα αυτά φυσικά επηρεάζουν ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους, οι οποίοι κάτω από τέτοιες συνθήκες μπορεί να γυρίσουν την πλάτη ακόμα και στην κάλπη ή να δώσουν αλλού για αλλού την ψήφο τους.

Ιωάννα Παπαδημητρίου