Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης το δημαρχείο Εορδαίας και το δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με συλλόγους ΑμΕΑ και δομές της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης. Τριμελές κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται σήμερα στην περιοχή: ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η κα Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Δημήτριος Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το έργο του Δήμου Εορδαίας.”Είστε μια περιοχή,ένας Δήμος που πρωτοστατεί στην χάραξη και την υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής στην παιδική προστασία με τον βρεφονηπιακό σταθμό στο Μποδοσάκειο και την προστασία των ΑμΕΑ”. Μαλιστα ανέφερε ότι υπάρχει ένας υψηλός αριθμός ΑΜΕΑ, αλλά υπάρχουν οι δομές.Δεσμεύτηκε για τη β φάση του προσωπικού βοηθού. Είμαστε χαρούμενοι που υλοποιούνται θεσμοί από δημοτικές αρχές κάτι που δεν συμβαίνει σε όλη την επικράτεια με δημάρχους που δεν είναι ανοιχτοί στη διαφορετικότητα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ο Δημήτρης Σκάλκος, Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων στο Επιμελητήριο Κοζάνης

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Μποδοσάκειο- “Θα λειτουργήσουν και τα δύο νοσοκομεία, δεν τίθεται θέμα κλεισίματος δομών”