Ο Δημήτριος Σκάλκος , Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Επιμελητήριο της Κοζάνης. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Οικονομικό Επιμελητήριο, στη Νεράιδα και στον παλιό οικισμό της ΔΕΗ στα Ίμερα.Σε περιοδεία στην περιοχή βρίσκεται επίσης ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της ρευστότητας των μικρομεσαίων μέσα από το ταμείο εγγυοδοσίας, αλλά και το ζήτημα αποκλεισμού από το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας κάποιων μικρομεσαίων ενοικιαζόμενων κτιρίων. Επίσης όπως λέχθηκε από τον πρόεδρο του ΕΒΕ με την παρούσα πρόσκληση μικρές γουνοποιητικές δραστηριότητες δεν μπορούν να στηριχτούν .

“Είμαστε ακόμα στη φάση του σχεδιασμού όπως στον ψηφιακό μετασχηματισμό.Το ΕΣΠΑ έχει κανονισμούς” είπε ο κ.Σκάλκος.”Στο τέλος της ημέρας καμία επιχείρηση να μη μείνει χωρίς χρηματοδότηση”. Για τη ρευστότητα ανέφερε ότι υπάρχουν οι πόροι από την Αναπτυξιακή Τράπεζα.1,5 δις θα δοθεί από την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Με τους γουναράδες ο,τι επέτρεπαν οι μηχανισμοί των διαρθρωτικών ταμείων το κάναμε.”

“Θέλω να μεταφέρω ένα κλίμα αισιοδοξίας που πηγάζει από τα αριθμητικά δεδομένα.Κάθε μετάβαση είναι δύσκολη.Όλη η χώρα προσπαθεί να αλλάξει μοντέλο.Οι πόροι υπάρχουν.Οι πόροι του ΕΣΠΑ ξεπερνούν το 1,5 δις και το 63% θα διατεθεί για την απολιγνιτοποίηση.Δίπλα σε αυτά υπάρχουν και οι επενδύσεις της ΔΕΗ. Αν υπάρχει η κατάλληλη συνεργασία η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη για όλους”.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Μποδοσάκειο- “Θα λειτουργήσουν και τα δύο νοσοκομεία, δεν τίθεται θέμα κλεισίματος δομών”