Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης το Σύλλογο ΑμΕΑ Πτολεμαΐδας και το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ με Αναπηρία. Λίγο νωρίτερα είχε επισκεφτεί το δημαρχείο Εορδαίας. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Δημήτριος Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ περιοδεύουν επίσης στην περιοχή.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός: “Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας έχει άνετους χώρους και εξωτερικούς για απασχόληση των ΑμΕΑ σε δημιουργικούς δραστηριότητες. Και η Στέγη υποστηριζόμενης Διαβίωσης και το Κέντρο Διημέρευσης  θα κουμπώσουν σε ένα κοινωνικό δήμο που έχει εντάξει την διαφορετικότητα στην καθημερινότητα του”. Η χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ για το Κέντρο και στη στέγη από τον κεντρικό προϋπολογισμό του κράτους. Μάλιστα τόνισε ότι θα έρθει σύντομα να το εγκαινιάσει.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

 

Η κα Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Πρόνοιας στο Δημαρχείο Εορδαίας- “Είστε ένας δήμος που πρωτοστατεί στην κοινωνική πολιτική”